Hallandsposten

Begravning­ar

-

I Söndrums kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Bengt-axel Bryngler, Halmstad. Akten inleddes med att kyrkomusik­er Akiko Watanabe på orgel spelade Morning mood av E. Grieg varefter Für Elise av L. Van Beethoven spelades på piano. Officiant var komministe­r Susanna Tegberg. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan spelades på orgel Gammal fäbodpsalm av O. Lindberg. Som avslutning spelades på piano Cavatina av S. Meyers.

I Olaus Petri kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Inga Ericson, Halmstad. Akten inleddes med att organisten Cecilia Sandgren på orgel spelade Så skimrande var aldrig havet av Taube därefter sjöng Nina Widegren En ton från himmelen av Strandsjö samt Där rosor aldrig dör . Officiant var komministe­r Reine Jansson. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Därefter sjöng solisten Koppången av P-E. Moraeus, akten avslutades med att organisten spelade What a wonderful world av Thiele/weiss.

I Rävinge kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Anna-britta Gunnarsson, Halmstad. Som inledning spelade organist Helena Palm ”Så skimrande var aldrig havet” av E. Taube. Bo Ljungberg spelade på saxofon ”Summertime” av G. Gershwin. Officiant var komministe­r Johannes Bäckman. Som avslutning spelades ”Som en bro över mörka vatten” av P. Simon. Avsked togs vid graven på Getinge kyrkogård.

I Enslövs kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Britt-marie Martinsson. Akten inleddes med att kantor Birgitta Eliasson spelade Bridge over troubled water av P. Simon. Officiant var komministe­r Fabian Åström. Som avslutning spelades Tröstevisa av B. Andersson.

I Skogaby kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Elsie Nyman, Harplinge. Som inlednings­musik spelade organisten Gustav Natt och Dag på orgeln, Air – J.S Bach. Vid kistan tog anhöriga ett sista avsked och farväl. Som avslutning­smusik spelade organisten Gustav på orgeln Largo - Händel. Präst var Mathilda Kjellström-ståhl.

I Breareds kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Sven Persson, Simlångsda­len.akten inleddes med att Jan-olof Persson spelade Fragancia av E. Taube på piano. Officiant var kyrkoherde Gunnar Persson. Akten avslutades med att Underbart är kort av P. Ramel spelades på piano.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden