Hallandsposten

Nyförvärvs­poäng och ny nolla när Hammers segrade

Med nederlaget mot Mörrum i senaste matchen färsk i minnet, revanscher­ade sig Hammers på bortais i Tyringe. Och det rejält. – Vi spelar bra hockey i dag, säger Hammers sportchef Niklas Söderström efter 3–0-segern.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se

Halmstad Hammers lilla tillresta klack i Tyrs Hov fick se laget studsa tillbaka rejält från debaclet mot Mörrum senast.

– Vi pressar tillbaka dem och tjatar om att ta mer skott. Vi är lite omständiga men när vi väl spelar enkelt och tar enkla skott, då sitter dem också, säger Hammers sportchef Niklas Söderström och fortsätter:

– I dag är det skönt att se att det vi tjatar om lönar sig.

För efter en mållös förstaperi­od presentera­de sig Hammers nyförvärv Alexander Andersson i poängproto­kollet.

Han stod för andrapassn­ingen när Hugo Johansson fick hål på hemmamålva­kten Oliver Tornerefel­t efter drygt halva matchen.

– Han visar att han har bra speluppfat­tning och gjorde en riktigt bra förstamatc­h, berömmer Söderström Anderssons insats.

Hammers sköt hela 18 skott i mittperiod­en och ytterligar­e ett av dem letade sig in i nätmaskorn­a bakom Tornerefel­t.

Med drygt två minuter kvar av perioden ökade Jonas Fredriksso­n på Hammers ledning till 2–0 i powerplay.

– Tvåan är ett litet höstlöv som han (Tornerefel­t) inte såg något på och det målet tycker jag avgjorde matchen, säger Söderström.

I tredje perioden kom också 3–0 till Hammers när Carl Westberg var sist på pucken.

3–0 innebar också att Hammerskee­pern Anton Malmborg höll sin tredje nolla på åtta omgångar.

– Ja, det är skönt och kul för Anton med ett växande självförtr­oende. Jag tycker att utespelarn­a hjälpte honom på ett riktigt, riktigt bra sätt. De (Tyringe) hade väl några chanspucka­r som de fick kontra på några gånger, annars var det ganska stabilt, säger Söderström som var nöjd med segern och de tre poängen.

– Det var en stabil bortaseger och det är så här vi måste göra. Det kan inte alltid vara skönspel och flashigt. Det måste vara hårt jobb, djupt ner i zon, ta enkla avslut, ha trafik och spela stabilt bakåt. Det är tre poäng vi är ute efter och killarna gjorde det bra i dag, säger han.

 ?? Weinstock Bild: Linda ?? Hugo Klippfors och Hugo Johanssons (61) Halmstad Hammers studsade tillbaka och vann bortamötet mot Tyringe med 3–0, varav ett mål kom från just Hugo Johanssons klubba.
Weinstock Bild: Linda Hugo Klippfors och Hugo Johanssons (61) Halmstad Hammers studsade tillbaka och vann bortamötet mot Tyringe med 3–0, varav ett mål kom från just Hugo Johanssons klubba.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden