Hallandsposten

Wallin kan förlänga – men profilen Sabo slutar i Halmia

Ett skadedrabb­at Halmia tappade ledningen i den sista omgången borta mot Olympic. Inför nästa säsong väljer Ronny Sabo att trappa ner – men Anders Wallin kan fortsätta som tränare. – Jag har fått ett erbjudande som jag funderar på, säger Halmia-tränaren.

- Fredrik Jonsson

Halmia hade inget mer än femteplats­en att spela för i den sista omgången och kom till spel utan ordinarie målvakten Noel Törnqvist (landslagsu­ppdrag).

Vikarien, målvaktstr­änaren Timy Karlsson, fick släppa in fem mål när Halmia föll med 5–3 i bortamötet med Olympic.

Halmia ledde ändå ett tag med 3–2 i andra halvlek efter två mål av Ola Lindh, men tappade på slutet och slutade därmed sjua i division 2 västra Götaland den här säsongen.

– Vi kommer inte upp i den nivån som vi kan. Sen finns det omständigh­eter där vi haft väldigt bökiga sista veckor med väldigt många sjukdomar och skador på flera spelare, säger Halmias tränare Anders Wallin.

– Men Olympic spelade för serieseger­n och de extra procenten motivation visade sig.

Hur summerar du säsongen?

– Jag tycker att vi har visat att vi har en väldigt bra högstanivå, som i Svenska cupen-matchen mot Tvååker och det var den match som gällde mest i höst eftersom vi låg i ingenmansl­and i serien. Men vår lägstanivå har varit för låg de här matcherna och försvarssp­elet har inte heller varit tillräckli­gt bra, säger Anders Wallin.

Han tog över Halmia igen inför hösten sedan Goran Ravnjakovi­c fått lämna sitt uppdrag. Anders Wallin närmar sig nu en fortsättni­ng.

– Vi förhandlar om det just nu. Jag har fått ett erbjudande som jag funderar på och förhandlar kring. Det lutar åt det även om inget är klart.

Det handlar då om en halvtidstj­änst som ger möjlighete­r att gå ner i arbetstid på hans civila jobb.

– Det är ett måste om man tränar ett lag på den här nivån. Det krävs väldigt mycket tid och det är omöjligt att få ihop om man har en hundraproc­entig tjänst.

Samtidigt står det klart att Ronny Sabo lämnar Halmia. Sabo blev målskytt i sin avskedsför­eställning.

– Han kommer varva ner. Melker (Petrelius) kommer, som det ser ut, också lämna. Det är en spelare jag gärna hade haft kvar, men han har känt att han vill ha mer matchtid och det har jag full förståelse för. Markus Rydeberg kanske också lämnar, det är en jättedukti­g målvakt, men det är rätt tufft att vara målvakt för bara en kan ju stå. Annars är de flesta spelare positiva vilket är roligt.

 ?? Bild: Linda Weinstock/arkiv ?? Anders Wallin, som tog över tränarsyss­lan tidigare i år, diskuterar en förlängnin­g med Halmia.
Bild: Linda Weinstock/arkiv Anders Wallin, som tog över tränarsyss­lan tidigare i år, diskuterar en förlängnin­g med Halmia.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden