Hallandsposten

Forsberg: Vi har slagit stora lag på Friends förut

Nederlände­rna, Frankrike, Italien – och Spanien? Landslaget siktar på att ta poäng av ännu en stornation på hemmaplan. – Vi har slagit stora lag på Friends förut, säger Emil Forsberg.

- Anders Wallin/tt Anders Wallin/tt

4–0-segern mot Malta på Ta’ Qali-stadion utanför Valletta grundlades av att Marcus Danielson, den 30-årige A-landslagsd­ebutanten, satte 1–0 på volley efter elva minuter.

Efter två straffmål av Sebastian Larsson och ett självmål av hemmalaget, var tankarna redan på den match som väntar på Friends arena på tisdag. Då ställs Sverige mot gruppledar­en Spanien.

Och det är då som spelarna har tänkt skaka om ännu en stornation inför ögonen på hemmasuppo­rtrarna.

Efter 1–1 mot Nederlände­rna och 2–1 mot Frankrike i Vm-kvalet 2016 samt 1–0 mot Italien i playoff-duellen om en plats i mästerskap­et i Ryssland, är landslaget den här gången ute efter Spanien.

– Det kommer bli en jäkla utmaning hade sett matchen mot Sverige med andra ögon.

Men nu är gästerna precis som hemmalaget på poängjakt.

– Det är så klart en jätteutman­ing, en jättehärli­g match och för varje match som går drar det ihop sig. Efter den här matchen (segern mot Malta) sitter vi fortfarand­e i förarsätet för andraplats­en. Vi kommer att ge allt för att lyckas med det och sedan får vi se hur det går, säger han.

En fördel som både Emil Forsberg och Sebastian Larsson ser inför kvalsamlin­gens sista match, är att Spanien får klara sig utan avstängde lagkaptene­n och ledaren Sergio Ramos.

– Förhoppnin­gsvis kan det betyda en del; deras ledare, deras kapten. Det är en fantastisk­t duktig försvarssp­elare. Det är klart att vi hoppas att det betyder något för dem men samtidigt … Det är Spanien, och det finns många duktiga spelare, säger Larsson.

– Vi vet att vi måste prestera på topp. Samtidigt som vi har med oss att om vi gör det bra så har vi slagit stora nationer på Friends förut. Forsberg:

– Det är väl klart att det är ett tapp för dem, säger han.

Lagkaptene­n säger även att vissa av spelarna i landslaget har räknat på vad som gäller i deras återståend­e kvalmatche­r; Spanien, Rumänien och Färöarna.

– Det är olika scenarier. Skulle vi vinna mot Spanien är det bättre om Norge slår Rumänien, skulle vi inte vinna är det bättre om det blir kryss i den matchen, säger han.

– Vi får ha uppdaterin­gar under matchens gång (mot Spanien) men det är klart, vi spelar på hemmaplan och ska försöka vinna matchen.

Sverige kan även säkra Em-spel om det blir förlust mot Spanien, men då krävs det seger i de två avslutande matcherna mot Rumänien borta och Färöarna hemma.

Men för ett lag i förbundska­pten Janne Anderssons tyglar är allt tänk på ett eventuellt Em-slutspel och att ha blicken, tankarna för långt fram snudd på förbjudet.

Allt handlar om nuet – och det är mötet med Spanien på tisdag.

– De har något att spela för men det har vi också, vi har hemmaplan och jag tror att det kommer vara en lite annorlunda match den här gången än den i Spanien, säger Robin Quaison.

Han refererar till 0–3-förlusten i Madrid, och till skillnad mot Andreas Granqvist, är Quaison säker på att Spanien är ute efter att ta den saknande poängen.

– Ja, självklart. Jag är själv en spelare och när man har något att spela för så kör man hårdare, säger anfallaren.

” Vi vet att det är möjligt att ta poäng mot dem.

Emil Forsberg

 ?? Bild: JOEL MARKLUND ?? Emil Forsberg hoppas att Sverige ska kunna skrälla igen när man möter Spanien på tisdag.
Bild: JOEL MARKLUND Emil Forsberg hoppas att Sverige ska kunna skrälla igen när man möter Spanien på tisdag.
 ?? Bild: ANDREAS L ERIKSSON ?? Marcus Danielson krönte sin landslagsd­ebut med att göra sitt första landslagsm­ål mot Malta.
Bild: ANDREAS L ERIKSSON Marcus Danielson krönte sin landslagsd­ebut med att göra sitt första landslagsm­ål mot Malta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden