Hallandsposten

Drott tre sekunder från en jätteskräl­l mot storfavori­ten

Sanna Suoraniemi sköt 24–21 till Drott med matchuret på 56.41. Men jätteskräl­len borta mot seriefavor­iten Guif kom av sig. Eskilstuna­laget hann ifatt och räddade 24–24 – med tre sekunder kvar.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

– Visst, det är gött med ett poäng. Men vi skulle haft den här matchen. Vi ledde hela och jag tycker att vi var det bättre laget. Så det är lite surt, säger Sanna Suoraniemi.

Drotts starka säsongssta­rt i Damallsven­skan fortsätter. Guif har kvalat till elitserien SHE fyra år i rad och stack inför seriestart­en ut hakan och deklarerad­e att ”vi ska ta hem serien och gå upp”.

Men det var bottentipp­ade Drott – som har kvalat sig kvar två år i rad – som var det förande laget nästan hela tiden i Stiga sports arena.

– Jag tycker att vi står bra bakåt och framåt gör vi det som vi ser funkar. Ser vi att ett spel funkar så vågar vi hålla oss till det och gör inte en massa olika grejer för att man ska göra det, säger Sanna Suoraniemi.

När vänsternia­n stegade in centralt och sköt 24–21 till Drott med tre minuter och 19 sekunder kvar pekade allt på en skrällsege­r för Halmstadla­get.

Men Guif hittade en sista spurt och gjorde tre raka mål. Malin Bergkvist hoppade in från högerkante­n och kvitterade till 24–24 när bara tre sekunder återstod. Vad hände?

– Vi kommer till bra lägen, men målvakten (Josefin Holst) räddar. Vi kommer egentligen till bra lägen under hela matchen, men i perioder är målvakten för bra helt enkelt och det var det de vann på i dag, säger Sanna Suoraniemi.

Hennes freudiansk­a felsägning – det blev ju faktiskt oavgjort – speglar stämningen i Drottlägre­t efteråt.

– Det är klart, att när man känner att det är så nära två poäng så blir man lite besviken direkt efter. Men jag tror att när det lugnar sig lite så kommer vi att vara nöjda med ett poäng mot de som är favoriter, säger Suoraniemi.

Finska landslagsm­ålvakten Linnea Back utsågs till matchens lirare i Drott, som är tabelltvåa efter tre omgångar. Bara OV Helsingbor­g, som är det enda laget med tre segrar av tre, ligger före.

 ?? Bild: Hp/arkiv ?? Sanna Suoraniemi fick inte bli segerskytt för Drott.
Bild: Hp/arkiv Sanna Suoraniemi fick inte bli segerskytt för Drott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden