Hallandsposten

Paussnacke­t tände H/H mot mästarna

Utspelade i två set. Men Hylte/ Halmstad reste sig och lyckades pressa fram ett avgörande femte set borta mot ärkerivale­n Engelholm, som har vunnit fem raka Sm-guld.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Där förmådde Hylte/halmstad dock inte fullfölja vändningen, men lämnade Skåne med säsongens första poäng i bagaget.

– Ingen tycker om att förlora, men jag är gladare över den här matchen än den mot Sollentuna (1–3 i premiären). Jag tycker att vi kämpade riktigt bra tillsamman­s och vi behövde det här, säger H/H:S nya amerikansk­a spiker Whitney Turner, som slog in 15 poäng mot sitt gamla lag.

Inte mycket talade dock för annat än en klar Engelholms­seger efter de första seten i Kungsgårds­hallen.

Hemmalaget chockstart­ade med en 14–3-ledning i första set och Hylte/halmstad – som på nytt saknade vadskadade isländska spikern Jona Vigfusdott­ir – var helt vilset.

– De första två seten var lite svåra. Vi var lite passiva i servandet och vår servemotta­gning brast också, säger Whitney Turner.

– Men det var mycket bra snack i omklädning­srummet och vår coach använde riktigt bra metaforer för att elda upp oss. Vi började bli arga, satte ned foten och sade att ”nu får det räcka”.

Hylte/halmstad räddade en matchboll emot sig vid underläge med 23–24 i tredje set, men vände till seger med 28–26. I fjärde svängde H/H 17–18 till vinst med 25–22.

I femte set tog Engelholm dock kommandot direkt med Mckenna Woodford (20 poäng totalt) i spetsen. Ett par tidiga servemissa­r av Hylte/halmstad bidrog också till en 8–3-ledning för hemmalaget vid sidbytet, som till slut blev 15–5.

– Det är alltid tufft i femte set om du inte börjar bra. Då blir det svårt att komma tillbaka, konstatera­r Whitney Turner.

Deja Harris slog in flest poäng, 16, i Hylte/halmstad.

 ?? Bild: Mathilda Ahlberg/bildbyrån ?? Hylte/halmstad kämpade sig tillbaka från en tung start borta mot mot regerande svenska mästarna Engelholm, där Mckenna Woodford (till vänster) var det vassaste anfallsvap­net med 20 poäng. Här slår hon förbi Lilly Topic och Ainise Havili i H/H:S block.
Bild: Mathilda Ahlberg/bildbyrån Hylte/halmstad kämpade sig tillbaka från en tung start borta mot mot regerande svenska mästarna Engelholm, där Mckenna Woodford (till vänster) var det vassaste anfallsvap­net med 20 poäng. Här slår hon förbi Lilly Topic och Ainise Havili i H/H:S block.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden