Hallandsposten

Ungdomarna ska lyfta Halmstad mot toppen igen

Halmstad RG brukade ha några av Sveriges bästa rytmiska gymnaster i sina led. Just nu har klubben inga seniorer alls – men hoppas på finalplats­er när junior-sm kommer till Halmstad i sommar.

- Carl Fredrik Johansson

Halmstad RG har genomgått en generation­sväxling både bland de aktiva och bland ledarna.

Therese Skoglösa, som är inne på sitt andra år som huvudträna­re men som har funnits i föreningen och föregångar­en SK Laxen som aktiv och som ledare sedan 1979, säger:

– Vi har inga seniorer för tillfället utan nu har vi juniorer i ett år till, alltså under 2020, och sedan kommer vi att få upp två seniorer. Det blir ju så ibland – man är ju junior under ett visst antal år. Sedan har vi haft lite tränarbyte också i föreningen och när den tränaren försvann så fortsatte tyvärr inte vissa gymnaster heller och de var seniorer.

I helgen fick Halmstad RG:S framtidslö­ften chansen att visa upp sig på hemmaplan när Riksserien 4 avgjordes i Högskoleha­llen.

Fyra hemmatjeje­r deltog i junior bas (upp till 15 år) varav Tilda Jönsson lyckades bäst med en 13:e-plats, tätt följd av Nora Vahlberg på 15:e, Saga Widing på 16:e och Gabriella Jansson på 18:e.

– De lyckades tyvärr inte hundraproc­entigt, men de är duktiga. Och samtliga har kommit vidare till Götalandsf­inalen, som ska gå i Göteborg första helgen i december. Det är lite roligt, för Göteborg och Jönköping tävlar tillsamman­s med oss och det är sju platser och Halmstad RG tog fyra, påpekar Therese Skoglösa.

Helgens tävling var också genrep för Halmstad RG, som är en av arrangörer­na under Sm-veckan i Halmstad 2020. Då hoppas Therese Skoglösa på fler framgångar för juniorkvar­tetten:

– De som är födda 2004 faller bort efter nyår så nu hoppas vi på finalplats­er till nästa år – eller, vi ska ha det.

 ??  ??
 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Anna Eklund från Södertälje Gymnastik- och sportfören­ing slutade tvåa i senior bas under Riksserien 4 i Högskoleha­llen.
Bild: Jari Välitalo Anna Eklund från Södertälje Gymnastik- och sportfören­ing slutade tvåa i senior bas under Riksserien 4 i Högskoleha­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden