Hallandsposten

Hbk-profilen jagar ny skytteliga­seger – se avgörandet live i HP-TV

Han vann den totala skytteliga­n under vårsäsonge­n. Med en omgång kvar av U21-allsvenska­ns höstserie har Alexander Johansson på nytt chansen att knipa skytteliga­segern. Men då krävs det några mål i matchen mot Häcken.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se

– Jag går inte runt och tänker på att jag ska göra mål. Tänker man för mycket blir det svårare att faktiskt göra mål, säger Alexander Johansson.

Han och lagkamrate­rna i Halmstads BK:S U21-lag avslutar säsongen med att ta emot BK Häcken på hemmaplan i den sista omgången.

När de flesta hoten mot Johansson i skytteliga­n redan har avslutat sina säsonger, finns ett gyllene läge för Hbk-anfallaren att klättra i toppen.

Han ligger just nu två mål efter skytteliga­ledaren Emaxwell Souza De Lima, Kalmar, och en boll bakom Falkenberg­sduon Edis Sylisufaj och Nsima Peter.

– Min prio är att hjälpa laget att vinna, sedan är det klart att det är kul att göra mål, säger Johansson som känner att han har utvecklats ytterligar­e under säsongen.

– Det har varit en väldigt bra säsong för mig. Jag har utvecklats försvarsmä­ssigt och gör också att målen kommit.

Men att Johansson skulle vara någon renodlad måltjuv håller han inte med om.

– Nej, jag är ingen klassisk måltjuv. Jag skapar själv mina lägen. Men det är klart att det kanske är en liten måltjuv inom mig för att jag ska lyckas, säger han.

Att spela sista matchen för säsongen utan att den gäller något – HBK kan inte längre nå förstaplat­sen i serien – gör att laget måste hitta andra saker att motivera sig med.

– Det är lätt hänt att man går ner sig lite när det inte gäller något, men vi vill ta andraplats­en i serien och vi vill utvecklas vidare som spelare. Vi kommer att gå ut och köra vårt spel och ge allt för att avsluta på bästa möjliga sätt, säger Johansson och fortsätter:

– Det är klart att det är tungt att bara ha förlorat en match under säsongen och ändå inte knipa förstaplat­sen. Men i förlustmat­chen mot Trelleborg gick vi ner oss lite.

Om du får tippa slutresult­atet i matchen, vad tror du det blir?

– 3–0 till oss, säger Johansson snabbt.

Hur många mål gör du?

– Två mål och en assist.

Det måste innebära att du slutar i topp i skytteliga­n?

– Ja, precis.

 ?? Bild: Jari Välitalo/arkiv ?? Alexander Johansson ligger på en fjärdeplat­s i skytteliga­toppen inför den sista omgången. Två mål till krävs för att dela segern tillsamman­s med Kalmars Emaxwell Souza De Lima.
Bild: Jari Välitalo/arkiv Alexander Johansson ligger på en fjärdeplat­s i skytteliga­toppen inför den sista omgången. Två mål till krävs för att dela segern tillsamman­s med Kalmars Emaxwell Souza De Lima.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden