Hallandsposten

Göörglad tillbaka med ny humorshow

Efter ett års uppehåll gör nu Göörglad comeback. Men de är noga med vad de kallar den nya produktion­en för. – Det blir ingen revy utan en humorshow, säger Morgan Rubensson, ordförande i föreningen.

- Sara Öster so@hallandspo­sten.se

De slog publikreko­rd och låg på topp – då valde humorgänge­t i Göörglad att ta en paus. Kanske gick det för bra?

– Det kan uppfattas lite märkligt att pausa när det går så bra, men när vi hade tioårsjubi­leet hamnade vi i ett skede där vi var tvungna att stanna upp och fråga oss själva om det var just revy vi ville fortsätta att göra, säger Morgan och fortsätter:

– Vi kom fram till att det var dags för något nytt och fräscht där vi utmanar oss själva.

I stället för att hålla på med revy kallar de den nya föreställn­ingen ”On the edge” för humorshow.

– Det kommer bli så mycket mer av allt. Det blir storslaget, och jag är så jäkla taggad, säger Hanna Westman, som för första gången ska stå på scen med Göörgladsg­änget.

– Jag har stått på scen innan, men det blir första gången med Göörglad. Jag har varit en del av gänget här nu i tre år och då har jag mest skrivit manus och så. Men jag älskar att sjunga och det här kommer bli så bra.

Premiären är den 8 februari 2020 och spelas fram till den 7 mars. Kommer publiken känna igen Göörglad trots att ni den här gången inte kommer bjuda på revy?

– Det tror jag absolut. När det gäller revy kan det finnas lite av oskrivna regler – men den här gången har vi inte haft några regler över huvud taget. Helt plötsligt kunde vi skapa precis vad vi ville, säger Morgan och Hanna tar vid:

– Det vi hoppas på är ju att vår tidigare publik följer med oss på det här, men att vi också kan locka en ny typ av publik. Många förknippar nog revy med buskis eller liknande men det är ju verkligen inte det som vi håller på med. Det här kommer bli en galet rolig humorshow!

”On the edge” beskrivs innehålla humor, musik och en gnutta vansinne. De sägs alltså inte ha sparat in på något. Dessutom flyttar gänget in på den stora scenen på Halmstads teater.

– Vi vill att det ska vara lite oklart för publiken när föreställn­ingen börjar, och avslutas. Det ska vara en helhetsupp­levelse från start till slut med andra ord, säger Morgan.

Husband blir Halmstadba­ndet Kvartiåtta.

 ?? Bild: Sara Öster ?? Morgan Rubensson och Hanna Westman från Göörglad - taggade inför premiären av den nya humorshowe­n ”On the edge”.
Bild: Sara Öster Morgan Rubensson och Hanna Westman från Göörglad - taggade inför premiären av den nya humorshowe­n ”On the edge”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden