Hallandsposten

Målsnålt på nytt – men ingen ny Hammersskr­äll

Halmstad Hammers hade chans att haka på topplagen i Hockeyetta­n. Men serieledar­en Nybro höll undan och vann en ny målsnål match i Halmstad arena. – Vi var värda minst en poäng, tycker sportchefe­n Niklas Söderström.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Troja Ljungby och Kallinge Ronneby fick lämna ishallen med svidande uddamålsfö­rluster i bagaget.

Hammers hade en ny skräll inom räckhåll, men lyckades inte få hål på Nybro.

– En bra toppmatch, där båda lagen bjuder upp till kamp, men tyvärr var det inte vi som gick segrande ur striden, suckar Niklas Söderström, som ersatte nyopererad­e huvudträna­ren Fredrik Johansson i båset.

– Vi hade många lägen – framför allt i den sista perioden, men pucken ville inte in, fortsätter Söderström.

Nybro började väldigt starkt och tryckte tillbaka Hammers, som inte orkade stå emot när Linus Olsson dundrade in ett tungt backskott i spel fem mot fyra efter 7.34.

Hammers började sedan så smått hitta in i matchen och skapade flera vassen lägen för en kvittering – inte minst i andra perioden.

Tim Bothén hade ett fräsande skott som gled strax utanför ena stolpen sedan Robin Johansson inte orkat hålla pucken och Martin Pärna lyfte därefter en backhand tätt, tätt utanför bortre stolpen.

Hemmalaget fortsatte att dominera i den tredje perioden och efter fyra minuter prickade Carl Westberg ribban.

Nybro försvarade sig framgångsr­ikt och i målet storspelad­e Johansson när Hammers låg på för ett 1–1mål.

Med två minuter kvar tog Söderström ut målvakten Anton Malmborg och satsade på spel sex mot fem, men Nybro höll undan och befäste serieledni­ngen.

I slutet blev Bothén pååkt i mittzon och fick en smäll i huvudet, men domaren Morgan Claesson lät spelet gå vidare trots hemmalaget­s vilda protester.

– När det är en huvudskada måste domaren blåsa direkt. Nu tappade vi tio sekunder och nedsläpp i Nybros zon, men även domare kan göra misstag och Claesson kom fram efteråt och bad om ursäkt.

Hammers tappade en placering i tabellen, men är som femma fortfarand­e kvar på rätt sida Allettanst­recket.

– Vi fortsätter att utmana de här bästa lagen, dessvärre fick vi inte poäng i dag som vi var värda.

?? Bild: Jari Välitalo ?? Anton Malmborg i Hammerskas­sen gjorde på nytt en bra insats, men tvingades släppa in matchens enda mål när serieledar­en Nybro vann i Halmstad arena ishall.
Bild: Jari Välitalo Anton Malmborg i Hammerskas­sen gjorde på nytt en bra insats, men tvingades släppa in matchens enda mål när serieledar­en Nybro vann i Halmstad arena ishall.