Hallandsposten

Nedflyttni­ng – då tar Cilla över som tränare i herrlaget

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Ränneslövs Gif bryter mot normen. Mångåriga Gif-profilen Cilla Karlsson tar över som ny tränare för herrlaget, som precis har ramlat ur division 6. – Jag ser det som en stor utmaning. Det är ju inte så vanligt att en tjej går in och tränar ett herrlag, men det ska bli roligt att ta tag i det och se var vi landar någonstans, säger hon.

Cilla Karlsson är en legendar i Ränneslövs Gif. Hon debuterade i damlaget redan som 11-åring och har spelat cirka 450 matcher för Ränneslöv och de olika fusionerna med Walldia och Våxtorp.

Hon har även tränat flicklag, pojklag och damlag – men aldrig ett herrlag. Förrän nu.

– Så det är väl värt att prova på det. Man lever en gång och det är bara att satsa även på detta, säger hon.

Hur ser du på att det, som du säger, fortfarand­e är ovanligt att en kvinna tränar ett herrlag?

– Nej, det är ett stort steg för en tjej att ta tag i det här med herrar, men har man bara dem med sig så varför inte? Det som skiljer är ofta styrka och snabbhet. Tankeverks­amheten inom fotbollen är ju densamma både för damer och herrar. Så det är inga konstighet­er.

Ränneslövs Gifs ordförande Mattias Hultin säger till HP:

– Vi känner Cilla sedan tidigare och känner att det kunde vara ett väldigt bra alternativ för vår förening. Hon är väldigt engagerad och fotbollsku­nnig och tränade senast vårt gemensamma damlag i WRY (Walldia, Ränneslöv, Ysby).

Ser ni er som lite normbrytar­e och föregångar­e som tar in en kvinnlig tränare?

– Nej. Vi tycker givetvis att det är roligt att kunna presentera en tjej som tränare, men det är för hennes kunskaper och erfarenhet som vi har tagit in henne. Det är de viktigaste egenskaper­na som styr. Sedan om det är en kille eller en tjej är av mindre vikt.

Cilla Karlsson, som ersätter Tim Wikström, kommer att backas upp av sin sambo Leif Nilsson – även han en välkänd Ränneslövs­profil – som blir assisteran­de tränare och lagledarna Anders Jönsson och Ulf Wernersson.

Ränneslöv har precis ramlat ur division 6 södra efter en elfteplats i år och startar 2020 om i division 7. Är målet att ni ska gå upp direkt?

– Den tanken har jag ju. Jag tycker att Ränneslöv har så pass duktiga spelare att vi ska ligga i toppen. Kan vi vinna så är det absolut ett extra plus, svarar Cilla Karlsson. Hon är ovanlig men inte unik. Sperlingsh­olms IF:S herrar har under tre säsonger tränats av Heléne Fallhage, som har fört upp laget två divisioner till en mittenplac­ering i division 5 i årets serie men som nu slutar.

Känner du henne?

– Nej, det gör jag inte. Men jag tänker att jag ska kontakta henne för det har ju gått bra för henne där.

 ?? Bild: Anders Jönsson/ränneslövs Gif ?? Nya herrlagstr­änaren Cilla Karlsson välkomnas av Ränneslövs Gifs ordförande Mattias Hultin.
Bild: Anders Jönsson/ränneslövs Gif Nya herrlagstr­änaren Cilla Karlsson välkomnas av Ränneslövs Gifs ordförande Mattias Hultin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden