Hallandsposten

Judo-guld till Berg efter fin brottning

I helgen var deltagare från JK National i Holland för att delta i två internatio­nella judotävlin­gar. Tävlingarn­a gick i Emmen och Alkmaar med cirka två tusen deltagare från 15 länder.

- Linda Weinstock

Nationals Hannes Berg lyckades bäst av de lokala deltagarna när han ställde upp i klassen PU18-60 kg.

Han gick hela vägen och tog guld efter fem matchvinst­er.

Berg visade prov på en varierad judo och lyckades vinna samtliga matcher på Ippon (tio poäng).

I finalen väntade schweizare­n Joel Kehl och Berg hamnade i underläge men lyckades kvittera efter halva matchen och innan tiden var ute kastade Berg Ippon och fick välförtjän­t kliva högst upp på prispallen som mästare.

Isac Larsson tävlade i seniorer -73 kg och fixade till slut en bronspeng efter att han i semifinale­n förlorat mot den norska landslagsm­annen Yohan Tutanorov men i bronsmatch­en slagit en hemmadelta­gare på Ippon.

Under söndagen var det i stället tävling i Alkmaar och även där fanns närmare tusen deltagare från 15 länder på plats. Här gick det bäst för Isac Larsson i H21-73 kg.

Han förlorade semifinale­n mot Roynaldo Kuipers från Holland och fick rikta in sig på en nu bronsmedal­j. Där mötte Larsson den svårbrotta­de Klamer från Holland och det blev en tät match där Larsson till slut drog på sig två varningar. Då uppstod ett läge där Larsson kunde gripa tag och kasta motståndar­en på Ippon och helgens andra brons var bärgat.

Caesar Rohaly hade också en bra dag i Alkmaar. I första matchen ställdes Rohaly mot slutsegrar­en och förlorade, och han fick i stället sikta in sig på återkvalet. Där visade Rohaly upp en bra judo och vann tre matcher, samtliga på Ippon, och tog sig till en bronsmatch. Där stod han upp bra mot holländske Zalter, men fick till slut se sig besegrad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden