Hallandsposten

Landslaget är med via länk på Fotbollsga­lan

Herrlandsl­aget i fotboll kommer inte att vara på plats på Fotbollsga­lan. I stället är landslagss­tjärnorna med på videolänk från Cypern – från uppladdnin­gen inför Em-kvalavgöra­ndet. – Vi måste prioritera det sportsliga, säger fotbollför­bundets generalsek­re

- David Hjorter/tt Anders Wallin/tt Henrik Skiöld/tt

Victor Nilsson Lindelöf tog emot Guldbollen i Globen förra året. Men så blir det inte i år.

Fredagen den 15 november spelar Sverige ödesmatch i Em-kvalet, borta mot Rumänien i Bukarest. Inför mötet, där Sverige vid seger blir klart för mästerskap­et nästa sommar, väljer landslaget att ladda upp på Cypern från och med början av den veckan.

Det innebär att de svenska herrstjärn­orna inte kan vara på plats i Stockholm för den årliga Fotbollsga­lan den 11 november.

– Vi måste prioritera och sätta det sportsliga först, helt enkelt. Ge oss själva de bästa förutsättn­ingarna för att kunna prestera så bra som möjligt i matchen mot Rumänien, säger Sjöstrand till TT.

I stället ska Victor Nilsson Lindelöf (fjolårets prisstagar­e av Guldbollen, Sveriges bäste manlige spelare) och de andra herrstjärn­orna vara med via en direktsänd videolänk under den tv-sända galan på Hovet.

– Tillsamman­s med TV4 har vi hittat ett upplägg där spelarna ändå kommer att vara med live och medverka i galan. Det blir någonting nytt, och lite nerv, säger Sjöstrand.

Hur blir det med Guldbollen?

– Vi håller på och tittar på hur vi delar ut de olika priserna. Det gör vi i dialog med TV4.

Galans strålkasta­rljus lär därmed vara ännu tydligare riktat mot Sveriges damlandsla­g som i somras tog Vm-brons i Frankrike.

– Vi får inte glömma att när vi ska hylla och titta på årets prestation­er har vi ett damlandsla­g som har gjort något enormt bra, och kommer att vara på plats, säger Håkan Sjöstrand.

De svenska fotbollshe­rrarna återvänder till svensk mark inför den sista matchen i Em-kvalet, hemma mot Färöarna måndagen den 18 november.

Efter tisdagens 1–1-match hemma mot Spanien berättade landslaget­s presschef Jakob Kakembo Andersson att om Sverige hade varit Em-klart så hade spelare och ledare deltagit på Fotbollsga­lan.

– Men nu är vi ju inte det, och då blir det Cypern, sade han till TT.

 ?? Bild: Erik Simander ??
Bild: Erik Simander

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden