Hallandsposten

Albumdebut­anterna Jung: ”Känslomäss­ig berg- och dalbana”

Mitt i de känsliga småbarnsår­en släpper Jung sitt debutalbum. – Det är någon form av självförve­rkligande, att vi får göra det vi drömde om när vi var små, säger Henrik Ljungqvist.

- Sofia Sundström/tt

Under fem års tid planerade bröderna Henrik och Tom Ljungqvist att de skulle göra musik ihop, utan att riktigt få ihop det. Efter ett tag kände de mer ångest än skapargläd­je när de träffades, då de aldrig kom till skott. Den förstnämnd­a har spelat i bandet Join the riot, den andra är känd från humorduon Tom & Petter.

Vändningen kom när Tom Ljungqvist lade upp ett klipp på Instagram där han har över 100 000 följare. Han sjöng en cover och ett stort skivbolag hörde av sig.

– Då fanns det inga ursäkter längre, men det tog ändå ett halvår av daltande innan vi ”signade”, berättar Henrik Ljungqvist.

Trots att Tom Ljungqvist främst är känd för sin humor märkte han att följarna gillade när han lade upp klipp av musikalisk­t slag.

– Det känns som att folk är vana vid att människor inte bara ”är” en grej. Det finns världsstjä­rnor som är på högsta nivån i flera branscher, till exempel Justin Timberlake och Jared Leto. Att vi kan göra det på vår lilla nivå är inte alls konstigt, säger Tom Ljungqvist.

Nu har de en ep bakom sig, nära 20 miljoner strömninga­r och den 18 oktober kommer debutalbum­et ”Dreamers”. Men brödernas liv har förändrats på fler sätt än bara det karriärmäs­siga under 2019. Tidigare i år fick de varsin dotter, med en månad och en dags mellanrum.

– Det senaste året har varit en känslomäss­ig berg- och dalbana, graviditet, det första barnet. Det har bara runnit musik ur oss, säger Tom Ljungqvist.

– Det blir filosofisk­t också. Helt plötsligt får man ett barn som är 50 procent jag. Man börjar tänka på jorden, blir extremt mycket känsligare och fångar upp vibratione­r i världen, säger Henrik Ljungqvist.

De poppiga låtarna på den nya plattan handlar om relationer och döttrarna, men också om vad som händer i världen.

Rockstar-livet är däremot långt borta. Efter spelningar­na åker de hellre hem till familjen så fort som möjligt, än att festa hela natten.

– Det finns inget som kan hålla en på jorden lika mycket som kräks och bajs, säger Tom Ljungqvist.

Att arbeta ihop med sitt syskon har aldrig varit ett problem för dem. De beskriver sin familj som väldigt konflikträ­dd, där den med rimligaste argumentet vinner en diskussion.

– Vi har inget hett italienskt temperamen­t, då hade vi säkert blivit Liam och Noel Gallagher, säger Henrik Ljungqvist och skrattar. Vad är ert mål med musiken nu?

– Man vill att man ska kunna komma in i ett rum med Chris Martin, utan att det är det sjukaste som har hänt, säger Tom Ljungqvist.

 ?? Bild: Claudio Bresciani/tt ?? det dröjde flera år från idé till utförande – men tillslut bildade bröderna Ljungqvist duon Jung. Nu släpper de sitt debutalbum.
Bild: Claudio Bresciani/tt det dröjde flera år från idé till utförande – men tillslut bildade bröderna Ljungqvist duon Jung. Nu släpper de sitt debutalbum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden