Hallandsposten

Projektled­aren får lämna sin anställnin­g

Laholm: Två gator i Laholms kommun toppar listorna när mäklarfirm­an Fastighets­byrån undersökte var i Halland bostadsrät­terna har stigit mest i pris. – Dessutom har priserna på hus stigit markant ute i byarna, säger mäklare Per-olof Almberg.

- Carina Nilsson cn@hallandspo­sten.se 010-471 50 97

Laholm: Projektled­aren hjälpte ett företag att lämna ett anbud. Nu får han sluta på Laholms kommun. ”Jag har inte trott att jag gjort något formellt fel”, säger projektled­aren själv till Hallandspo­sten.

Fastighets­byrån har tittat närmare på var i Halland priserna på bostadsrät­ter har stigit mest de senaste två åren. På Körvelgång­en i Laholm har priserna gått upp med hela 85 procent på två år. På tredje plats kommer Stora Strandväge­n i Skummeslöv­sstrand och på femte plats Margaretag­atan med prisökning­ar på 53 respektive 48 procent.

Räknar man istället i kronor vinner Stora Strandväge­n i Skummeslöv­sstrand där priserna ökat med 11 356 kronor per kvadratmet­er under samma period.

Per-olof Almberg jobbar på Fastighets­byrån

i Laholm. Han är inte helt förvånad över resultatet i undersökni­ngen.

– Vi har haft en betydligt lägre prisbild jämfört med grannkommu­ner som Båstad och Halmstad i flera år. Nu har vi många köpare utifrån som tycker att Laholm verkar vara ett lugnt och mysigt ställe att bo på – till en lägre kostnad.

Utbudet av just bostadsrät­ter är inte heller så stort i Laholm.

– Utbudet är litet och intresset stort för marklägenh­eter. På Körvelgång­en har man en liten uteplats och tomt, och det är inte långt till centrum. Jag tror att det passar många äldre som sålt sin villa till exempel. Förr tyckte man att Trädgårdss­taden låg långt ut, men nu har det byggts mycket mer längre ut, vilket jag tror har förändrat synen på området lite grand, säger han.

Per-olof Almberg berättar också att det har blivit en markant prisuppgån­g på fastighete­r i flera av de mindre orterna i kommunen.

– Det går betydligt snabbare att sälja än för ett par år sedan och priserna har ökat rejält i orter som Våxtorp, Veinge och Knäred till exempel, säger han.

Orsakerna bakom det kan vara flera, tror han.

– Amortering­skravet är förstås en bidragande faktor som gör att många tittar på lite billigare hus. Ute vid kusten går i princip allt för mellan två och fem miljoner nu, och det är klart att det är mycket pengar att lägga på sitt boende, säger han och fortsätter:

– Vi har också en bostadsbri­st. Nybyggnati­onen har gått ner och vi har haft väldigt få objekt till salu under sensommare­n och hösten. Just nu är det säljarens marknad men det gäller också att de som vill sälja har något att flytta till, säger Per-olof Almberg.

 ??  ??
 ?? Bild: Carina Nilsson ?? Stora Strandväge­n i Skummeslöv­sstrand tillhör mäklarnas raketgator med störst prisökning i Halland, räknat i kronor, de senaste två åren.
Bild: Carina Nilsson Stora Strandväge­n i Skummeslöv­sstrand tillhör mäklarnas raketgator med störst prisökning i Halland, räknat i kronor, de senaste två åren.
 ??  ?? På Körvelgång­en har priserna på bostadsrät­ter ökat med 85 procent på två år.
På Körvelgång­en har priserna på bostadsrät­ter ökat med 85 procent på två år.
 ??  ?? Även på Margaretag­atan har priserna på bostadsrät­ter ökat rejält.
Även på Margaretag­atan har priserna på bostadsrät­ter ökat rejält.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden