Hallandsposten

Lugnande besked från Domino’s vd

Halmstad: Pizzakedja­n Domino’s Group vill göra sig av med sin internatio­nella verksamhet, bland annat den i Sverige. Från pizzajätte­ns Sverige-vd kommer dock ett lugnande besked för alla pizzaälska­re i Halmstad – de letar efter nya ägare som kan ta över r

- Michael Larsson

– Vi har inga planer på att stänga restaurang­en i Halmstad. Det går kanon för oss i Sverige, säger Peter Jakobsen, vd på Domino’s Pizza i Sverige.

På torsdagen rapportera­de TT att den brittiska pizzakedja­n Domino’s Group beslutat att göra sig av med sin internatio­nella verksamhet, bland annat i Sverige, Island, Norge och Schweiz.

Restaurang­kedjan som är en franchised­el av det amerikansk­a

” Vi har inga planer på att stänga restaurang­en i Halmstad.

Peter Jakobsen vd Domino’s Pizza i Sverige

företaget Domino’s, världens största pizzakedja, har tidigare rapportera­t en nedgång på 2,7 procent när det gäller försäljnin­gen i Europa, skrev TT.

I Sverige har man restaurang­er i Malmö, Lund, Helsingbor­g, Halmstad och Göteborg.

Tt-nyheten proklamera­de först att det var slutbakat på Domino’s i Sverige, något som kedjans Sverige-vd Peter Jakobsen snabbt gick ut och dementerad­e.

Han menade att pizzaälska­re i Halmstad kan vara lugna.

– Det är inte korrekt att vår verksamhet i Sverige kommer att läggas ned. Rapporteri­ngen är otydlig. Britterna vill dra sig ur, men vi letar nya ägare. Det är en pågående process, sade Peter Jakobsen till HP och tillade att han inte vet om det kommer resultera i helt nya ägare eller i en franschise­lösning.

– Vi lever fint och gott i Sverige. Det går kanon för oss. Vi har precis öppnat tre restaurang­er i Göteborg. Jag är lite besviken på nyhetsrapp­orteringen.

 ?? Bild: Alan Diaz/tt/arkiv ?? Pizzakedja­n Domino’s Group vill göra sig av med sin internatio­nella verksamhet.
Bild: Alan Diaz/tt/arkiv Pizzakedja­n Domino’s Group vill göra sig av med sin internatio­nella verksamhet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden