Hallandsposten

Anrik butik växer så det knakar

Halmstad: Köpmansgår­den expanderar i Halmstads centrum. Den anrika specialbut­iken tar över den intilligga­nde lokalen på Klammerdam­msgatan och satsar på ett bredare sortiment.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Anna Malmström som tog över butiken 2010 ser ljust på att butiken får tillgång till en dubbelt så stor yta jämfört med tidigare.

– Det är något som jag har kämpat för under en längre tid. Ursprungsl­okalen är bara på 100 kvadratmet­er så vi var väldigt trångbodda tidigare. När vi fick ett erbjudande om att ta över lokalen som tidigare inrymde en garnbutik tvekade vi inte. Mitt mål har alltid varit att utveckla verksamhet­en samtidigt som jag har värnat om den lite äldre och genuina känslan, säger hon.

Förutom ett stort sortiment av olika te- och kaffesorte­r erbjuder butiken alltifrån delikatess­er och oljor till husgeråd och inrednings­produkter.

– Många produkter hade vi faktiskt tidigare också men vi hade ingen möjlighet att exponera dem på rätt sätt. Förut

var vi tvungna att förvara en stor del av vårt sortiment på vårt lager.

Anna Malmström efterlyser fler unika butiker i centrum.

– Det är utan tvekan vårt främsta vapen mot den omdiskuter­ade butiksdöde­n. Det måste finnas en anledning för folk att ta sig till centrum. Här ska finnas ett utbud av butiker som sticker ut och som inte går att finna i de stora köpcentrum­en.

– Besökarna måste få en upplevelse varje gång de besöker city.

Dessutom tror hon på ett samarbete mellan näringsidk­arna.

– Vi måste börja se på varandra som kollegor i stället för konkurrent­er. Jag tror inte alls på uttrycket att ensam är stark. Jag är övertygad att det går att blåsa nytt liv i centrum om Halmstads kommun, fastighets­ägarna och butiksägar­na gemensamt börjar kämpa mot samma mål.

Hon ser inte den växande ehandeln som ett allvarligt hot.

– Jag tror att de flesta människor vill se och känna på en produkt innan de gör sitt val. Dessutom går man miste om den personliga servicen om man väljer att handla på nätet. Det handlar om värden som har hamnat lite i skymundan på senare tid men som betyder mer än vad man kan tro, säger Anna Malmström.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Köpmansgår­den, med ägaren Anna Malmström, utökar sin butiksyta med ytterligar­e 100 kvadratmet­er.
Bild: Jari Välitalo Köpmansgår­den, med ägaren Anna Malmström, utökar sin butiksyta med ytterligar­e 100 kvadratmet­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden