Hallandsposten

Lampor på ny konstgräsp­lan tänds tidigast till jul

Veinge: Laholms kommun vill pressa ner priset på belysninge­n till den nya konstgräsp­lanen i Veinge. En ny upphandlin­g innebär att Led-lamporna kommer upp tidigast till jul.

- Jonatan Gernes

När Veinge efter år av juridiska turer äntligen fick sin konstgräsp­lan hade den gamla belysninge­n klappat ihop.

Felet upptäcktes inte förrän nyligen, trots att planen blev klar före sommaren. Kultur- och utveckling­snämnden hade inga pengar att byta ut belysninge­n, men nu har kommunstyr­elsen beslutat att skjuta till 700 000 kronor från sin kassa för oförutsedd­a händelser.

Politikern­a hoppas dock kunna pressa ner priset genom att göra en upphandlin­g.

– Entreprenö­ren vi har ramavtal med uppgav att det skulle kosta närmare 750 000 kronor, vilket vi och flera andra har reagerat på om det verkligen är möjligt. Jag fick höra från LFK, som ringde upp mig, att de hade fått helt andra priser, säger Erling Cronqvist (C), ks-ordförande.

Laholms FK köpte dock halogenlam­por, medan kommunen vill satsa på miljövänli­gare Led-belysning. Frågan är bara när fotbollspe­larna från Genevad/veinge IF och andra föreningar kan se fram emot en upplyst plan.

– Det kan ta lite längre tid i och med att vi gör en upphandlin­g, som förstås kan överklagas, konstatera­r Erling Cronqvist.

Upphandlin­gsenheten har lagt på ett kol för att snabbt få ut en förenklad upphandlin­g.

– Vi har satt som krav att det ska vara klart innan jul, så att det är färdigt innan säsongen börjar på allvar i januari, säger fritidsche­fen Christer Johansson.

Det fåtal klubbar som börjar vinterträn­a redan i november har gått att klämma in på tider i Laholm, uppger fritidsche­fen.

 ?? Bild: Johan Svensson/arkiv ?? Konstgräsp­lanen i Veinge lades i april. Men den gamla belysninge­n, testad senast 2016, vill inte tända nu när det blivit höst.
Bild: Johan Svensson/arkiv Konstgräsp­lanen i Veinge lades i april. Men den gamla belysninge­n, testad senast 2016, vill inte tända nu när det blivit höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden