Hallandsposten

Årets Nära dej-butik finns i Lilla Tjärby

Lilla Tjärby: Björn Rosenkvist som driver Lilla Tjärby Livs tilldelas priset Årets Nära dejbutik. I motivering­en lyfts ett stort utbud av service och sortiment utöver det självklara.

- Evelina Gunnarsson eg@hallandspo­sten.se 010-471 50 54

– Grossisten Menigo ordnade en mässa i Stockholm i september. Jag visste att jag var en av de åtta nominerade butikerna till årets butik, men det har jag varit de senaste åren, säger Björn Rosenkvist.

Den här gången gick det hela vägen och Björn Rosenkvist blev bästa butik i Sverige av cirka 130 butiker.

– Jag blev fantastisk­t glad och kunde inte tro det. Det är verkligen en klapp på axeln för allt man gjort. Men ingenting har jag gjort själv, det är tillsamman­s med min personal och mina trogna kunder, säger Björn Rosenkvist.

I motivering­en står bland annat att ”Årets vinnare har på ett exemplaris­kt sätt adderat tjänster och sortiment utöver det självklara för att tillgodose den lokala marknaden.” Där nämns både campingen, hemleveran­ser, möjlighete­n att köpa fiskekort och hyra släpvagn.

– Jag tror det beror mycket på campingen. Här finns mycket olika service. Jag brukar säga att det är viktigt för små butiker att ha flera ben att stå på, säger Björn.

Trots nio år i Lilla Tjärby känner han sig inte klar. Han vill egentligen beskriva sig som en person som tycker om att ta över och vänder verksamhet­er på rätt köl, men inte den här gången.

– Lilla Tjärby växer. När jag tog över visste jag att det skulle byggas här. Och det fortsätter att växa. Jag har inga planer på att lämna, jag har lärt känna folket här och försökt få en personlig relation.

Prissumman låg på 10 000 kronor att handla varor för hos grossisten.

 ?? Bild: Evelina Gunnarsson ?? björn rosenkvist tycker det är viktigt för små butiker att ha flera ben att stå på.
Bild: Evelina Gunnarsson björn rosenkvist tycker det är viktigt för små butiker att ha flera ben att stå på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden