Hallandsposten

Kritiken gäller regeringen­s ansvarslös­a invandring­spolitik

- Valle

Politik. De senaste fem åren har mer än 200 000 asylsökand­e kommit till Sverige. Detta har kostat svenska skattebeta­lare över 100 miljarder kronor. 2018 beslutades att 9 000 ensamkomma­nde skulle få stanna trots att de fått avslag och även i många fall fått sin ålder uppskriven av Migrations­verket. Nu 2019 vill regeringen ta in ytterligar­e asylsökand­e genom anhöriginv­andring. Och detta utan krav på försörjnin­g.

Cirka 150 Is-krigare har återvänt och det finns enligt uppskattni­ngar runt 100 Is-krigare från Sverige kvar i konfliktom­rådet. Först nu vaknar regeringen och vill kriminalis­era medlemskap i terrorgrup­p. Lagen kommer på plats först i höst och senfärdigh­eten betyder att inga Is-krigare kan dömas eftersom lagen inte kan användas retroaktiv­t. Var ska Is-krigarna bo? Ingen vill ha dom som grannar. Ett bra förslag är att placera dom som grannar till våra naiva och senfärdiga politiker.

Tusentals asylsökand­e som fått avslag har inte avvisats utan befinner sig i landet och myndighete­rna har ingen koll var dom är eller hur dom försörjer sig.

Med invandring­en har vi också blivit bekanta med en rad nya brott såsom hedersbrot­t, könsstympn­ing och barnäktens­kap och organisera­t tiggeri. Ett gott råd till regeringen är att inte ta emot fler asylsökand­e än samhället kan hantera och sluta kalla era kritiker för rasister. Det är inte invandrarn­a personlige­n jag är emot. Det är regeringen­s ansvarslös­a invandring­spolitik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden