Hallandsposten

Internatio­nell debut för jättelöfte­t: ”Väldigt tufft”

18-åriga Halmstadlö­ftet Jennie Edvinsson har gjort debut i landslagss­ammanhang. Polish Open på Challenget­ouren var hennes första internatio­nella tävling utomlands för seniorer. – Det var väldigt tufft, säger hon.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Jennie Edvinsson från Kråkeryd utanför Hyltebruk har i många år varit en av Sveriges främsta talanger. Redan i tidiga tonåren gjorde Hbtk-spelaren sina första matcher i Pingisliga­n och hon håller nu på att etablera sig på den nivån.

Så här långt har Jennie 7-2 i kvot efter en bra start på säsongen.

Därför passade hon på att slå två flugor i en smäll i Polen och spelar den här veckan både i U21-klassen och i seniorklas­sen.

– Det är första gången så det blir min debut utomlands i en stor tävling på seniornivå, men det var tuffa matcher – steget från junior till senior är väldigt stort, tycker Jennie Edvinsson.

Hon lottades in i grupp 22 i kvalet och förlorade först mot Rui Xian Goi från Singapore med 0–3 och i nästa match mot belgiskan Margo Degraef med samma siffror.

Därmed var det slutspelat för svenskan.

– Men jag hade två jämna set mot Degraef (12-14 och 10-12) och det var synd att jag inte fick något av dem. Mentalt var jag inte mig själv och nog tagen av stundens allvar – i slutet började jag i alla fall släppa på nerverna och spela ut som jag vet att jag kan, säger Jennie.

Hon fortsätter:

– Nu har jag gjort debuten utomlands och hoppas att jag känner mig mer trygg nästa gång.

Ska du spela fler internatio­nella tävlingar?

– Nej, jag har ingen just nu, men efter jul hoppas jag åka på några till för det är sådana här tävlingar jag behöver för att få erfarenhet.

I Halmstad tränas Jennie av Fredrik Håkansson och han ser utveckling­spotential i sin adept.

– Hon är ambitiös, tränar mycket och blir bättre hela tiden. Det hon måste lära sig nu är att ta rätt beslut för att börja vinna matcher utomlands och ta nästa steg. Men Jennie vågar och orädd – det är positivt, tycker Håkansson.

Klubbkompi­sen Erika Front tävlar också i Polen men fick precis som Edvinsson respass i kvalet och i dubbel fick Hbtk:arna stryk mot ett serbiskt par trots tre matchbolla­r i kvalet.

På herrsidan går Halmstads Elias Ranefur direkt in i huvudturne­ringen och ställs i fredagens första omgång mot en kvalspelar­e.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Halmstad Btk-löftet Jennie Edvardsson debuterade i internatio­nella sammanhang i polska Wladyslawo­wo i veckan.
Bild: Jari Välitalo Halmstad Btk-löftet Jennie Edvardsson debuterade i internatio­nella sammanhang i polska Wladyslawo­wo i veckan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden