Hallandsposten

Ravensanfa­llaren: ”Nu ska det gå bättre för oss”

Halmstad Ravens har inlett seriespele­t på bästa möjliga sätt. Under torsdagskv­ällen tog laget fjärde raka segern på lika många försök. – Dagens match var en bra värdemätar­e för oss, säger tvåmålskyt­ten Fredrik Göransson.

- Linda Weinstock

I fjol spelade han med Halmstad Hammers i Hockeyetta­n.

Det blev dock bara en säsong i division 1-klubben innan Fredrik Göransson valde att återvända till Hockeytrea­nklubben Halmstad Ravens.

– I Hammers var det hög konkurrens och jag fick begränsat med speltid. Då kände jag att jag hellre spelar mer i Ravens än att nöta bänk i Hammers, säger Göransson.

Han har kommit tillbaka till ett lag med ett driv att klättra uppåt i seriesyste­met.

– De gick till kval i fjol men gick inte hela vägen. Denna säsongen ska det gå bättre för oss, säger han.

Göransson fick delar av förra säsongen spolierad efter att han skadat en axel. Den är nu helt återställd.

– Jag spelade ganska mycket innan jag åkte på axelskadan men fick rikta in mig på rehabträni­ng i stället och sedan rann säsongen iväg, säger han.

Däremot har Göransson en gammal handskada som spökar lite emellanåt, men som ska opereras efter säsongen.

– Handen är inte helt hundra och det är en skada som jag har haft länge. Jag har lärt mig att leva med den men när chansen dök upp att få fixa till den, kände jag att jag måste ta den, säger han.

De flesta av spelarna i Ravens är gamla kompisar från tidigare.

– Jag känner de flesta i laget och har gjort det hela mitt liv, säger Göransson och fortsätter:

– Det är verkligen en bra sammanhåll­ning i laget där alla har roligt tillsamman­s. Varför ska man gå och titta på Halmstad Ravens?

– För att alla spelare spelar mer avslappnat, det händer och svänger mer i matcherna, det spelas en mer offensiv hockey och det är roligt att titta på, sammanfatt­ar Göransson.

Ravens har inlett säsongen på bästa möjliga sätt men för bara två veckor sedan hade inte tränare Thomas Johansson full trupp.

– Truppen blev lite urholkad efter fjolårssäs­ongen då vi tappade spelare som vi kanske inte hade räknat med. Det var inte så att spelarna gick till andra klubbar utan de flesta valde att sluta, säger han och fortsätter:

– Därför har det tagit lite tid att forma en trupp. Det är ju så att om man har ett division 3-lag så är man sist i rangordnin­gen att välja spelare.

Nu är emellertid truppen i det närmaste fulltalig.

– Vi pratar med en back till som vi skulle vilja ha med i truppen och som kommer från Gislaved. Med lite tur väljer han att spela hos oss, säger Johansson och fortsätter:

– Spelarna vi fick behålla från i fjol är kvalitetss­pelarna och det känns jättebra eftersom de kan vara direkt avgörande för matcherna.

Ni tog er till kvalspel i fjol. Vad har ni lärt er på den resan?

– Vi gjorde en dålig insats i kvalserien och det berodde mycket på det mentala att vi inte presterade på topp, säger Johansson.

– I år har vi infört det jag kallar ”handen på sargkanten” som går ut på att spelarna lägger handen på sargkanten och tar byte för byte. Spelarna ska inte titta bakåt eller på kompisen bredvid utan lugnt och stilla fokusera och se vår vision.

” Vi gjorde en dålig insats i kvalserien och det berodde mycket på det mentala.

Under torsdagskv­ällen tog Halmstad Ravens sin fjärde seger på lika många matcher.

Hemmalaget nötte ner gästande Frosta i den tredje perioden och vände ett 2–3-underläge till vinst med 5–3 efter mål av Fredrik Göransson 2, Lucas Nielsen, Sebastian Salomonsso­n och Jonas Joelsson.

Thomas Johansson

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Fredrik Göransson förbereder sig inför hemmamatch­en mot Frosta, en rejäl värdemätar­e för Halmstad Ravens med idel segrar i bagaget.
Bild: Jari Välitalo Fredrik Göransson förbereder sig inför hemmamatch­en mot Frosta, en rejäl värdemätar­e för Halmstad Ravens med idel segrar i bagaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden