Hallandsposten

Jesper Westerberg väljer att lämna HBK

De skulle ha satt sig ner efter säsongen och diskuterat framtiden och en eventuell förlängnin­g av kontraktet. Men nu väljer Jesper Westerberg att lämna Halmstads BK efter totalt tio säsonger.

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

Sport: Efter tio säsonger väljer Hbk-veteranen Jesper Westerberg att kasta in den blå tröjan. Han lämnar därför en lucka efter sig på högerbacks­platsen.

– Tanken var att vi skulle sätta oss ner efter sista matchen och prata framtid. Men vi kom aldrig så långt, säger HBK:S manager Magnus Haglund sedan han fått beskedet av den 33-årige Hbk-veteranen.

231 seriematch­er som med Brage och Syrianska kan bli 233 varav 166 allsvenska har det blivit för Jeppa i Hbk-tröjan.

– Vi tackar Jesper för allt som han har gjort för klubben. Det är en riktig trotjänare som lämnar för numera är det inte många spelare som är trogna sina klubbar så länge, säger Magnus.

” Tanken var att vi skulle sätta oss ner efter sista matchen och prata framtid. Men vi kom aldrig så långt. Magnus Haglund Hbk-manager

Jeppa kom till HBK 2006 från IFK Hässleholm innan han lämnade HBK för Landskrona 2009.

Men 2013 var han tillbaka i HBK sedan han lämnat norska Lilleström och satt nu på ett utgående kontrakt, där en förlängnin­g skulle diskuteras efter säsongen. Men så blir det alltså inte när han, något överraskan­de, gav beskedet till Haglund redan nu.

– Eftersom jag kom in så sent i klubben har jag velat se alla med utgående kontrakt så länge som möjligt för att sedan ta beslut. Så den enda som jag visste skulle lämna oss var Peter Larsson. Men jag har all har stor respekt för beslutet och önskar honom lycka till vad han än nu kommer att göra i framtiden, inflikar Haglund.

Westerberg – som har startat 19 av årets matcher – lämnar därmed en lucka efter sig på högerbacks­platsen.

– Vi får först sondera vad vi har. Sedan får vi se om vi har möjlighet att ersätta honom med tanke på våra begränsade ekonomiska medel, påpekar Magnus.

 ??  ??
 ??  ?? Jesper Westerberg lämnar efter totalt tio år i HBK.
Jesper Westerberg lämnar efter totalt tio år i HBK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden