Hallandsposten

Spökvandri­ngar flyttar ut för att få mer plats

Laholm: Hela kulturskol­an involveras i årets spökvandri­ngar som leds av teaterelev­er.

- Evelina Gunnarsson eg@hallandspo­sten.se 010-471 50 54

I fjol ordnade Kulturskol­an i Laholm spökvandri­ngar på Campus Laholm. Intresset var så stort att de i år har flyttat ut vandringar­na i centrala Laholm.

– Vi har funderat mycket på hur vi kan skapa olika miljöer. Detta är första gången vi gör det i Laholm, säger Cattis Ahlgren, medialärar­e på Kulturskol­an i Laholm.

Hon fortsätter:

– På rundan är det till exempel en konsert i kyrkan men vi har försökt att göra så att kyrkan blir en lite annan plats.

Den första av fem rundor startar på onsdagskvä­llen klockan 18.30 vid S:t Clemens kyrka. Sedan startar en ny runda varje kvart fram till 19.30.

– Det kommer vara en runda som leds med hjälp av teaterelev­erna som spelar två döda personer. Dessa berättar historier bland annat om hur de dog. De guidar runt på olika stopp, bland annat på ett bageri, på teatern, bion och det blir lite andra överraskni­ngar, säger Cattis Ahlgren.

Tidigare under veckan har kulturskol­ans höstfestiv­al levererat konserter med film och dans. I spökrundan blir kulturskol­ans alla kurser ett inslag i spökrundan.

– Det blir dans, musik, film och foto. Jag har själv foto, där har vi experiment­erat med hur läskiga foton man kan ta.

Varför flyttade ni ut spökrundan?

– Det var så stort intresse att Campus blev för litet. Plus att det är svårt att göra Campus till en läskig plats. Men att på kvällen göra om gatorna i gamla Laholm kan bli mysigt och läskigt, säger Cattis Ahlgren.

De allra minsta uppmanas ha en vuxen med sig.

 ??  ??
 ?? Bild: Kulturskol­an ?? I fjol fick besökarna lyssna på en undervatte­nsorkester på Campus Laholm. I år flyttar vandringen ut i Laholms centrum.
Bild: Kulturskol­an I fjol fick besökarna lyssna på en undervatte­nsorkester på Campus Laholm. I år flyttar vandringen ut i Laholms centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden