Hallandsposten

Man åtalas för attack mot busschauff­ör

Halmstad: Den drygt 40-årige mannen hotade busschauff­ören till döds, slog honom och kastade en sten mot förarhytte­n. Nu åtalas han för en rad olika misstänkta brott.

- Jennifer Last jl@hallandspo­sten.se 010-471 51 77

Hallandspo­sten har tidigare rapportera­t om händelsen som inträffade vid sjukhuset i Halmstad en sen kväll i början av oktober. Den nu åtalade mannen ska ha kastat en 2,3 kilo tung sten mot en buss som stod parkerad utanför sjukhusets huvudentré. Stenen träffade bussens sidofönste­r vid förarhytte­n och krossade glaset.

Han ska även ha hotat chauffören till döds, samt slagit och sparkat honom på benet.

Mannen, som är i 40-årsåldern, greps av polis på plats och misstänkte­s för olaga hot och försök till misshandel. Han anhölls dagen efter händelsen och häktades några dagar senare.

” Jag var nervös efter bråket så jag kastade stenen, jag erkänner det. Åtalade mannen

Nu åtalas mannen vid Halmstads tingsrätt för olaga hot, misshandel, försök till misshandel och skadegörel­se. I bevisninge­n finns bland annat en övervaknin­gsfilm då den aktuella bussen var utrustad med kamera.

I polisens förundersö­kning framgår det att busschauff­ören och den drygt 40-årige mannen känner varandra sedan tidigare. I det första förhöret uppger den åtalade att det var chauffören som startade bråket och att det var denne som kastade stenen inifrån bussen. Även i ett senare förhör påstår han att det inte är han som har kastat stenen och förnekar brott. Senare ändras dock hans inställnin­g till misstankar­na.

”Jag var nervös efter bråket så jag kastade stenen, jag erkänner det. Det var för att slå honom (chauffören), han hade också en sten i handen, det var bråk”, sade mannen i det sista förhöret.

 ?? Bild: Michael Larsson ?? Man krossade rutor på buss och hotade föraren.
Bild: Michael Larsson Man krossade rutor på buss och hotade föraren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden