Hallandsposten

Arvidsson matchvinna­re i derbyt i sin Hbtk-debut

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

Efterlängt­ad debut – då fick Simon Arvidsson avgöra derbyt när Halmstad BTK 4–0-besegrade Falkenberg­s BTK. Men det var det knappast någon som trodde när han låg under med 0–2 och 5–7 mot Padasak Taniviriya­vechakul. – Otroligt skön vändning. Det gjorde gott för självförtr­oendet, pustar Simon ut.

Och framför allt – oerhört viktig för HBTK:S del.

För bakom de till synes klara siffrorna 4–0 döljer sig betydligt mer dramatik eftersom en formtoppad Elias Ranefur oväntat på bordet bredvid hade förlorat mot den 45-årige kinesiske veteranen An Shu med 1–3 i set. En Arvidsson-förlust då hade inneburit 3–2 med en oviss match mellan Tom Jarvis och Alexander Franzén därpå.

Men istället kunde HBTK alltså lämna Falkhallen – där Fbtk-ikonen Dick Thorstenss­on avtackades efter 57 år(!) i styrelsen – med fjärde raka segern.

– Att två av matcherna dessutom är efter 0–2-underläge känns extra skönt. Vi har pratat mycket om det, att vara stark på slutbollar­na och vinna när det drar ihop sig. Och det har vi verkligen gjort så här långt, konstatera­r Hbtk-tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson belåtet.

Jodå, efter att Tom Jarvis, förutom en svacka i tredje set, hade kontroller­at matchen mot den vänsterhän­te thailändar­en Padasak Taniviriya­vechakul fram till 3–1 (11–7, 12–10, 9–11, 11–5) hamnade Fabian Åkerström i rejäl brygga mot An Shu med 0–2 i set.

– Jag gick in med en taktik som inte alls visade sig fungera och ändrade mitt spel efterhand. Han vill ha korta snabba slagduelle­r framme vid bordskante­n och då är det bara att hämta bollen. Men blir det längre dueller slår han ofta bort sig till slut, säger Fabbe.

Taktiken lyckades. Kinesen blev alltmer obekväm i duellerna och via 11–4, 11–7, 11–8 vände Åkerström och räknade in sin sjunde raka seger i årets Pingisliga.

– Jag har vunnit många jämna matcher och det är skönt att veta när man går in i ett skiljeset.

Fast tacken – det var att bli petad...

– Fabbe hade en så lång match i benen så det kändes som ett bra tillfälle att låta Simon (Arvidsson) göra debut.

Då hade dessförinn­an Elias Ranefur ohotat besegrat Alexander Franzén med 3–1 i en match som bara brände till i tredje set.

Sedan var det dags för Simon Arvidssons efterlängt­ade Pingisliga­debut i Hbtk-tröjan mot Padasak Taniviriya­vechakul.

Det började – så där... Trots 5–1 i öppningen tappade han till 9–11, 7–11 och var vid 5–7 i tredje set riktigt illa ute. Den långa skadefrånv­aron lyste igenom när tajmingen, fötterna och bollträffe­n inte riktigt var där.

Eller som han själv krasst uttrycker det:

– Jag var otroligt ringrostig! Men där forehanden hackade kunde han till slut förlita sig på sin backhand.

– Jag försökte låsa honom i backhanden och trivs när det blir diagonalsp­el. Men i dag blev det mer än normalt eftersom variatione­n i spelet inte alls funkade.

Men när 5–7 vändes till 11–8 tycktes en sten släppa från Arvidssons axlar som sedan vågade spela ut, vilket siffrorna också vittnar om; 11–5, 11–2.

” Jag var otroligt ringrostig! Simon Arvidsson Halmstad BTK

 ?? Bild: Robert Boman ?? Seger i debuten blev det för Simon Arvidsson efter sin skada. Men det krävdes en 0–2-vändning mot Padasak Taniviriya­vechakul för att säkra segern.
Bild: Robert Boman Seger i debuten blev det för Simon Arvidsson efter sin skada. Men det krävdes en 0–2-vändning mot Padasak Taniviriya­vechakul för att säkra segern.
 ??  ?? 7–0 är Fabian Åkerströms kvot i Pingisliga­n efter att ha vänt 0–2-underläge mot An Shu.
7–0 är Fabian Åkerströms kvot i Pingisliga­n efter att ha vänt 0–2-underläge mot An Shu.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden