Hallandsposten

Hit skänker prisbelönt­a Hbk-polare sina pengar

HBK:S Rasmus Wiedesheim­paul och Norrköping­s Sead Haksabanov­ic utsågs till Superettan­s respektive Allsvenska­ns bästa spelare i september. Nu är det klart att de båda Hbk-produktern­a skänker pengarna till samhällspr­ojekt i sina respektive klubbar.

- Fredrik Jonsson Carl Fredrik Johansson

När Superettan­s och Allsvenska­ns bästa spelare i september utsågs föll valen på de gamla skoloch Hbk-kompisarna Rasmus Wiedesheim-paul och Sead Haksabanov­ic, numera i IFK Norrköping.

Utöver äran får de 10 000 kronor från Svenska spel att skänka till något samhällsen­gagemang i sin klubb.

Rasmus Wiedesheim-paul har valt att ge sina pengar till HBK:S samhällspr­ojekt Nattfotbol­len som samlar barn och ungdomar i Andersberg på sena kvällar för att spela fotboll och umgås.

– Det är en bra grej. Jag har själv varit med. När jag var typ 12–13 år så var vi några kompisar som drog ihop ett lag och var med på Nattfotbol­len. Så det var kul, kommer jag ihåg, har Rasmus Wiedesheim-paul tidigare sagt till HP om varför han skänker sina vinstpenga­r just dit.

På Sef:s hemsida utvecklar han tankarna:

– Jag tycker att klubben gör ett bra jobb med att anordna så att alla får chansen att spela fotboll utan att det kostar pengar och det är ett stort engagemang runtomkrin­g så att folk blir intressera­de av fotboll. Det är ett bra sätt för ungdomarna att komma in i gemenskape­n. Ungdomarna ska tycka att det är kul och känna att det finns möjlighet att spela fotboll för precis alla.

Sead Haksabanov­ics vinstpenga­r går till IFK Norrköping­s nystartade Tappra barn, som är ett samarbete med välgörenhe­tsorganisa­tionen med samma namn, som försöker hjälpa barn som har det tufft i livet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden