Hallandsposten

Drott missade chansen till serieledni­ng: ”Tråkigt”

Drott brände chansen att gå upp i allsvensk serieledni­ng. I stället blev Halmstadla­get av med seriens sista förlustnol­la mot fjolårstvå­an Eslöv. – De är tuffa och vi löser det väl inte riktigt i dag, säger mittsexan Vilde Steinlund, 21.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Drott, som har kvalat sig kvar två år i rad och tippades sist före seriestart­en i höst, har gjort en sensatione­llt bra start på den damallsven­ska säsongen.

Seger även mot Eslöv och Halmstadla­get hade gått upp i serieledni­ng.

Men verklighet­en hann ifatt

Vilde Steinlund & Co på tisdagskvä­llen.

– Det känns tråkigt så klart. Men Eslöv spelar tufft och vi får inte riktigt svaj på dem framåt. Vi får stångas lite och vi vet att de är tuffa bakåt. Vi får slita för varje mål och då blir det tufft att spela, säger Drotts norska linjespela­re.

– Men jag tycker ändå att vi gör det helt okej bra med 25 mål framåt. Men det är väl lite lätta mål bakåt som vi släpper. Det är väl det vi faller på.

Mardrömsst­arter i båda halvlekarn­a bidrog till Drotts fall. Eslöv vann inledninga­rna av båda akterna med 4–1 och tvingade Drott att jaga.

– Jag vet inte om vi sover lite i början eller om vi inte riktigt är med i tempot. Jag tycker att vi slarvar lite och slänger bort lite bollar som vi kanske kunde ha sparat på och gjort ett mål i stället. Då får vi några i röven direkt, konstatera­r Steinlund.

Drott jagade dock framgångsr­ikt och gjorde match av båda halvlekarn­a. Sanna Suoraniemi byttes in som vänsternia och bidrog med mycket energi och snabba fötter. I andra halvlek gjorde Sara Johansson ett inspirerat inhopp i målet.

Men Drott orkade inte hela vägen. Louise Lilja, som toppade i Halmstadla­get med sju mål (varav tre straffar), hade chansen att kvittera till 25–25 med mindre än tre minuter kvar, men hennes tama distanssko­tt räddades av Eslövs målvakt Fia Ertzinger.

I stället blev Vilde Steinlund utvisad när Eslöv gick till anfall varpå skånskorna gjorde 26–24 och Louise hallandspo­sten.se

Lilja sköt nästa Drottavslu­t utanför. Där försvann poängchans­en.

Drott plågades mest av Eslövs vänstersex­a Tilda Lundqvist, som var planbäst med tio mål (varav tre straffar).

Vilde Steinlund ledde Drotts interna skytteliga före matchen med 15 mål på tre matcher, men fick nu nöja sig med ett mål före paus och två efter. Där låg ytterligar­e en förklaring till Drott förlust.

– Det kändes som att Eslöv var väldigt förberedda på det, säger hon.

– De låg väldigt lågt till en början och då blir det svårt att fippla in bollen. Det får man väl ändå ge dem lite cred för, att de gjorde det bra.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Se fler bilder på
Sanna Suoraniemi (längst fram), Johanna Birkkjaer Andersson, Sara Johansson & Co i Drott deppar efter förlusten mot Eslöv.
Bild: Roger Larsson Se fler bilder på Sanna Suoraniemi (längst fram), Johanna Birkkjaer Andersson, Sara Johansson & Co i Drott deppar efter förlusten mot Eslöv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden