Hallandsposten

Halmias lagkapten byter till topplag i samma serie

IS Halmia tappar sin lagkapten Frida Ottosson. Den 24-åriga ytterbacke­n kommer nästa säsong att spela för Eskilsminn­e IF från Helsingbor­g, som slutade tvåa i division 1 södra Götaland i år.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

– Det är mest av privata skäl. Jag bor nere i Helsingbor­g och känner tyvärr att tiden inte räcker till att pendla upp till Halmstad så ofta som krävs för att spela i division 1, säger hon.

– Sedan är jag snart färdigutbi­ldad lärare och vet inte var jag hamnar heller, så därför gjorde jag valet att tyvärr lämna Halmia.

Frida Ottosson har Lilla Tjärby IK som moderklubb, men gick till Halmia redan 2012.

Två år senare spelade hon med rödvitt i Elitettan, som är damernas svar på Superettan på herrsidan.

Därefter blev det två och ett halvt år i Stattena i Helsingbor­g, men hon återvände till Halmia i fjol.

Nu blir det alltså Skåne igen. Men beslutet att lämna Halmia togs inte utan våndor.

– Jag var där i två säsonger under den senaste sejouren och även om det inte är min moderfören­ing så är det den klubb som jag har tillhört flest år fotbollsmä­ssigt, så det var

Lagkaptene­n och backen Frida Ottosson lämnar Halmia. Nästa säsong represente­rar hon Eskilsminn­e, som kom på andra plats i division 1 i år. ett väldigt jobbigt val, säger Frida Ottosson.

Hon fortsätter:

– Men ibland måste man välja sig själv också. Det är inte bara fotboll i division 1 dam utan man måste jobba och göra annat i livet. Så tyvärr fick det bli så.

Halmia, som slutade sjua i söderettan i år, har tidigare mist mittfältar­en Alva Hed och allroundku­nniga Hanna Comnell till division 2-topplaget Halmstads BK. På pluskontot finns Olivia Engström, anfallare från division 1-laget Orust.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden