Hallandsposten

Bergman: Kommunråds­post är inte aktuellt i nuläget

Halmstad: Att förändra fördelning­en av kommunråds­poster mitt under en mandatperi­od är inte aktuellt enligt Jonas Bergman (M). Däremot konstatera­r han att både M och SD vill satsa på trygghetsf­rågor.

- Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se

Kommunråde­t bekräftar att han för ungefär en månad sedan tog emot skrivelsen med SD:S krav. Han har också suttit i samtal med Fabio Ishaq. Det har dock inte lett fram till något.

Vad är din reaktion på SD:S lista?

– Vi är alltid beredda att lyssna och rösta med förslag som passar in i vår egen politik, oavsett vilket parti det handlar om, säger Jonas Bergman.

Han tillägger att det finns en viss samsyn kring en del saker på listan.

– Vi är till exempel också angelägna om att öka tryggheten och arbetet med att fasa ut paviljonge­r är ju i gång i väldigt hög grad.

Jonas Bergman kan också tänka sig att förändra nuvarande fördelning av kommunråds­posterna, men inte på stört.

– Vi gör aldrig den här typen av politiska förändring­ar under sittande mandatperi­od ur jävssynpun­kt. Man kan titta på det och fatta ett beslut som i så fall får börja gälla under nästa mandatperi­od.

Samma sak med politisk sekreterar­e.

– Det finns inget parti som har det, utan vi har kommunikat­örer som hjälper till med att bland annat stötta oss kommunråd och skriva ihop texter som vi alla partier jobbar med. Men det är i väldigt låg grad politiska tjänster. Visst kan man titta på att införa detta efter nästa val men det kostar pengar och jag hade hellre satsat dem på välfärden.

” Vi är alltid beredda att lyssna och rösta med förslag som passar in i vår egen politik.

Jonas Bergman (M)

Jonas Bergman tror att fler samtal behövs med anledning av SD:S skrivelse men är inte särskilt oroad över att förlora partiets aktiva eller passiva stöd. – Jag tror att den bästa vägen framåt för Halmstad är en borgerlig politik. Men alla partier bör när man står inför ett val ställa sig frågan vilken politik man vill bedriva och sedan driva sin egen politik parallellt med det.

 ??  ?? Jonas Bergman
Jonas Bergman

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden