Hallandsposten

Fortsatt tryck på katthem: Kaotiskt år

Halmstad: Sedan larmet om personalbr­ist har Kattfoten fått in fler volontärer. Men situatione­n uppges vara fortsatt ansträngd för verksamhet­en.

- Emelie Nordh

Just nu pågår Hemlösa katters vecka som syftar till att belysa hemlösa katters situation i Sverige.

HP har tidigare berättat att Kattfotens katthem i Norre katts park har haft ett ovanligt tufft år. I somras flaggade verksamhet­en för att man kan kanske måste lägga ned. Orsaken var att antalet larm om övergivna katter var fler än någonsin tidigare i kombinatio­n med färre volontärer.

Enligt Mia Carlsson, som är en av de engagerade, har personalst­yrkan vuxit något sedan dess. Men situatione­n är fortsatt ansträngd, uppger hon.

” Katternas status blir lägre för varje år, fast att vi jobbar för att den ska bli högre.

Mia Carlsson, Kattfotens katthem

– Med volontärer är läget bättre, även om vi skulle behöva lite fler. Men jag vet inte hur vi kommer klara ekonomin. Antalet katter vi tagit hand om i år är det högsta någonsin och väldigt många har varit skadade, vilket gör att vi har haft enormt stora veterinärk­ostnader. En räkning på en katt låg på 19 000 kronor, säger Mia Carlsson.

Enligt henne har det höga trycket som verksamhet­en vittnade om i somras fortsatt även under hösten.

– Hela detta året har varit helt kaotiskt, säger Mia Carlsson som menar att fler upplever en liknande situation.

– Alla djurskydd säger likadant – det här är det värsta året de har varit med om. Katternas status blir lägre för varje år, fast att vi jobbar för att den ska bli högre.

Hemlösa katters vecka är ett initiativ från kattmatspr­oducenten Mjau som i samband med temaveckan skänker mat till ett antal djurskydd runtom i landet.

Kattfoten i Halmstad är ett av dem.

– Vi kommer också att få kattmat och sand från Purina one. Det betyder att vi kan spara in en del pengar på den kostnaden. Maten är en väldigt stor utgift.

 ?? Bild: Lina Salomonsso­n ??
Bild: Lina Salomonsso­n

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden