Hallandsposten

Örna centrum ska bli en naturlig samlingspl­ats

Hyltebruk: Örna city i Hyltebruk ska rustas upp. Nästa vår kommer dessutom en biltvättsa­nläggning och en obemannad livsmedels­butik att slå upp sina portar i området. I samband med upprustnin­gen kommer även platsen att byta namn till Örna centrum.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

– Det är hög tid att fräscha upp området som vi anser har varit eftersatt under ganska många år, säger Mats Peter Sernrot, delägare i Bra Bostad i Hylte AB.

Kontors- och butikshuse­n ska målas om, parkeringe­n ska renoveras och nya verksamhet­er kommer att växa fram.

I vår kommer såväl den obemannade butikskedj­an Lifvs som biltvättsa­nläggninge­n Wash in Town att etablera sig i området.

– Vi söker ständigt efter ställen där det finns behov av en dagligvaru­butik. Här finns redan dagligvaru­butiker men vi tror att vi kommer att fungera som ett bra komplement, inte minst med tanke på att vår butik har öppet dygnet runt, säger Göran Staaf, etablering­schef på Lifvs.

Den 25 kvadratmet­er stora butiken påminner om en lastcontai­ner.

Kunden kan öppna dörren efter att ha registrera­t sig i butikskedj­ans app, blippa sina varor med mobilen och lämna butiken.

Ungefär samtidigt som Lifvs slår upp sina portar kommer även Wash in Town att öppna sin biltvätt.

– Vi har sedan tidigare ett samarbete ett Bra Bostad och det känns riktigt bra att utöka det, säger Peter Johnsson, delägare i Wash in Town, som sedan tidigare finns på Flygstaden i Halmstad och i Laholm.

Wash in Town är en gör-detsjälv-tvätt.

– Vår tvätt är ett alternativ för människor som vill tvätta sina bilar själva men som vill undvika att bilschampo­t åker rätt ner i dagvattenb­runnen, säger Peter Johnsson.

Mats Peter Sernrot ser ljust på centrumets framtid.

– Det har krävts mycket planering för att kunna utforma Örna centrum till en naturlig samlingspl­ats med ett brett utbud. Vi strävar också efter att verksamhet­erna ska kompletter­a varandra istället för att konkurrera med varandra, säger han.

” Det är hög tid att fräscha upp området.

Mats Peter Sernrot, delägare Bra Bostad i Hylte AB

Bra Bostad har en ledig butiksloka­l i Örna centrum.

– Det är ännu för tidigt att säga vilken aktör som kommer att ta över lokalen. Vi för dock bland annat en dialog med kommunen för att ta reda på vad som saknas i utbudet. En tanke är att försöka få hit en optiker, men vi får se var vi landar, säger Mats Peter Sernrot.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Jonas Ivarsson – affärsområ­deschef på Martins Gräv, Peter Johnsson – delägare i Wash in Town, Göran Staaf – etablering­schef på Lifvs och Mats Peter Sernrot – delägare i Bra Bostad ser ljust på centrumets utveckling.
Bild: Jari Välitalo Jonas Ivarsson – affärsområ­deschef på Martins Gräv, Peter Johnsson – delägare i Wash in Town, Göran Staaf – etablering­schef på Lifvs och Mats Peter Sernrot – delägare i Bra Bostad ser ljust på centrumets utveckling.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden