Hallandsposten

Kris nya styrelse gör en omstart efter turbulense­n

Halmstad: Efter turbulense­n inom Kris i Halmstad har nya styrelsen beslutat sig för att gå tillbaka till kärnverksa­mheten. Kamratskap och besök på anstaltern­a är några av sakerna föreningen fokuserar på.

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se

Halmstad: För att kunna gå framåt planerar den nya styrelsen för Kriminella­s revansch i samhället, Kris, att återgå till sitt grundkonce­pt. ” Vi försöker få tillbaka en vettig förening”, säger Rickard Karlsson.

Kriminella­s revansch i samhället, Kris, har haft en skakig resa de senaste månaderna. HP har bland annat berättat om hur olika gruppering­ar inom föreningen motarbetat varandra. När det gick så långt att medlemmarn­a som inte var del av konflikten blev lidande satte föreningen ned foten och beslutade att försöka hitta tillbaka till sin kärnverksa­mhet.

Därför pratar de nya verksamhet­sledarna Peter Nilsson och Roger Karlsson mycket om kamratskap och om föreningen­s tre andra grundlägga­nde värdeord: hederlighe­t, solidarite­t och drogfrihet.

– Vi försöker få tillbaka en vettig förening, med kärlek och respekt, för sedan kommer det andra. Vi har inte varit där på ett tag, säger Rickard Karlsson.

Peter Nilsson fyller på och analyserar:

– När jag kom med för fem år sedan handlade det mycket om kamratskap, men på vägen tappade vi bort oss. Vi var ute och jobbade mycket, men vi glömde jobba med oss själva.

De beskriver att Kris går tillbaka till sin kärna, där den kamratstöd­jande delen är en av de viktigaste. Lokalen på Mickedala har blivit en klart levande mötesplats igen. Föreningen har på kort tid fått ett tiotal nya medlemmar. Och efter att man stängde Kaffe Kris i Oskarström är fiket numera inrymt i föreningsl­okalen.

Fiket är öppet för alla som är medlemmar. Stödmedlem kan vem som helst bli, berättar styrelsens ordförande Djem Mangos.

– Vi håller att få tillbaka kamratskap­en och tryggheten igen. Man kan säga att vi var fartblinda. Jag har Kris i mitt hjärta, jag kunde inte bara titta på. Hjärtat finns hos Kris, den här verksamhet­en har räddat mitt liv. Så för min del är det skönt att bli invald i styrelsen i Halmstad.

Han hade efter drygt 15 år inom Kris i Falkenberg tänkt gå vidare med sitt eget liv, men insåg att han och några personer till hade de förmågor som plötsligt saknades i föreningen i Halmstad.

Därför består styrelsen i Halmstad till stora delar av folk med erfarenhet av verksamhet­en i Falkenberg. Utöver Djem är också Jörgen Håkansson och Fredrik Lundell ifrån föreningen i Falkenberg.

Bonnie Hertsgård från Sennan är sekreterar­e och beskriver att hon tänker hjälpa till ”bäst jag kan”:

– För hela organisati­onens del. Jag har länge varit intressera­d av Kris viktiga arbete. Jag vill engagera mig helhjärtat.

 ??  ??
 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Roger Karlsson, Fredrik Lundell, Jörgen Håkansson, Djem Mangos, Bonnie Hertsgård och Peter Nilsson är med och ger Kris, Kriminella­s revansch i samhället, en nystart.
Bild: Jari Välitalo Roger Karlsson, Fredrik Lundell, Jörgen Håkansson, Djem Mangos, Bonnie Hertsgård och Peter Nilsson är med och ger Kris, Kriminella­s revansch i samhället, en nystart.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden