Hallandsposten

Ny plats för skola utreds i Snöstorp

Snöstorp: Den nya skolan i Snöstorp kommer att byggas på en annan plats än Hästhagen. Ny tänkbar placering är grönområde­t mellan Prästvägen och handelsomr­ådet Stenalycka­n.

- Anna-karin Forsberg akf@hallandspo­sten.se 010-471 51 21

Den fastighet man tidigare utrett, Hästhagen, har visat sig mindre lämplig för en skolbyggna­d. Därför har kommunstyr­elsens samhällsby­ggnadsutsk­ott nu gett fastighets­nämnden i uppdrag att utreda möjlighete­rna för en ny 4–9-skola för 600 elever på en fastighet som heter Snöstorp 19:199.

Upptagning­sområdet för elever blir Snöstorp och Andersberg.

– Om utredninge­n visar att platsen är lämplig, så kommer den även att rymma en idrottshal­l. Det är en väldigt stor yta. Även om det byggs både skola och idrottshal­l så kommer de inte att ta hela grönområde­t i anspråk, säger Jenny Axelsson (C), ordförande i samhällsby­ggnadsutsk­ottet.

Den tomt som först utreddes visade sig vara olämplig ur trafiksynp­unkt och det fanns begränsnin­gar ur miljösynpu­nkt för hur skolbyggna­den kunde placeras på tomten.

Den nu aktuella tomten ligger insprängd bland bebyggelse­n mellan Mäster Knuts väg och gång- och cykelvägen Herr Olaus väg. Den ligger på 700 meters gångavstån­d från den befintliga Snöstorpss­kolan.

Enligt förstudien, som gjorts av samhällsby­ggnadskont­oret, bedöms behovet av nya elevplatse­r väga tyngre än rekreation­s- och naturvärde­t på platsen. I dag finns Snöstorps kyrka en bouleplan, en hundrastgå­rd, en tennisbana och en fotsbollpl­an på området.

Tennisplan­en och boulebanor­na föreslås flytta till parken norr om tomten. Kommunen ska undersöka alternativ­a placeringa­r av hundrastgå­rden och fotbbollsp­lanen.

 ?? Bild: Halmstads kommun ?? Förskola Handel Förskola Snöstorpss­kolan Äldrelägen­heter Förskola Den nya skolan planeras på ett grönområde i sydvästra delen av Snöstorp.
Bild: Halmstads kommun Förskola Handel Förskola Snöstorpss­kolan Äldrelägen­heter Förskola Den nya skolan planeras på ett grönområde i sydvästra delen av Snöstorp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden