Hallandsposten

Säsongen var över – nu kvalar Nilsson med LFK

Han tog klivet från division 7-spel med Ysby BK till division 3-spel med Laholms FK. Nu, två år senare, har han chansen att klättra ytterligar­e en division när Laholm kvalar till division 2. – Det är verkligen skitkul och jag och laget är riktigt taggade,

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se

24-årige Laholmsanf­allaren Otto Nilsson har haft tre minst sagt brokiga säsonger bakom sig.

För två säsonger sedan spelade han i division 7-gänget Ysby BK.

Men den fysiskt tuffe Nilsson, som själv beskriver sig som en bra avslutare med ett bra djupledssp­el och en vinnarment­alitet, skulle få chansen att visa upp sig på en högre nivå.

– Vi mötte Laholms akademilag i en match och de hade Peter Åberg som tränare. Jag gjorde bra ifrån mig i matchen och fick ett samtal från Åberg om att komma och provträna med Laholm, säger Nilsson och fortsätter:

– Jag valde att göra det och det ledde till slut till ett kontrakt med Laholm.

Två säsonger senare kan han se tillbaka på en smått otrolig resa även om vägen dit har kantats av skador. Tre år i rad har Laholmsanf­allaren nämligen drabbats av fotfraktur­er i båda fötterna.

– När jag bröt benet i foten första gången fick jag en chock över skadan, säger Nilsson.

– När jag sedan fick samma skada i andra foten året därpå tänkte jag ”det här finns inte på kartan”. Vem drabbas av samma skada två år i följd, liksom?

Under sommaren var det dags igen.

” När jag sedan fick samma skada i andra foten året därpå tänkte jag ”det här finns inte på kartan”. Vem drabbas av samma skada två år i följd, liksom?

Efter en fin vårsäsong där Laholm började bra i seriespele­t, låg Otto Nilsson i topp i skytteliga­n.

– Jag var nöjd med min och lagets vårsäsong. Sedan blev det ett tränarbyte, säger han.

Efter att Karl-gunnar Björklund valt att hoppa av tränaruppd­raget i Laholms FK för att i stället återvända till Östers IF i Superettan, klev Laholmspro­filen Ulf Thronée in som huvudträna­re i Laholmsklu­bben.

– Redan på den första träningen med nya tränaren kände jag att det var något som gick sönder i foten, säger Nilsson och fortsätter:

– Lagkamrate­rna sa åt mig att det inte fanns en chans att jag skadat mig igen utan att jag skulle köra vidare, men jag kände igen känslan.

Mycket riktigt visade det sig att foten gått sönder – igen.

– Läkaren sa att säsongen var över eftersom jag inte fick hoppa eller springa på tre månader, berättar Nilsson.

– Men efter åtta veckor kände jag mig bra och körde igång igen och jag har inte haft några problem eller känningar sedan dess.

Nu har 24-åringen gjort inhopp i de två senaste kvalmatche­rna och han skulle gärna vilja kröna säsongen med ett avancemang.

– Tänk att gå från division 7 till division 2 på tre år, säger han och skrattar.

En match står mellan Laholm och drömmen om division 2-spel nästa säsong.

En enda match.

När 0–2-underläget i första mötet med Malmö byttes till 1–2-förlust, skaffade sig Laholm ett hyfsat läge i och med sitt mål, inför returmötet i Malmö på lördag.

– Drömscenar­iot är att vi gör ett tidigt mål och att Malmö blir lite skärrade, säger Nilsson.

– Hade vi inte gjort målet hemma på Glänninge tror jag att det hade varit svårt att komma tillbaka, men nu känns det som att vi har en bra chans och vi ska fixa detta.

Du säger att ni SKA fixa detta, inte att ni kan...

– Vi SKA fixa det, inget snack om saken, säger Nilsson.

Han är tydlig med att det gäller att ha tyngd framåt och att inte laget backar hem, då kan säsongsavs­lutningen bli riktigt rolig.

– Det blir en fin historia att berätta att jag klättrade fyra divisioner på tre år. Det skulle visa att allt är möjligt, säger Nilsson.

Otto Nilsson anfallare i Laholms FK

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Otto Nilsson har kommit tillbaka efter en fotskada och är med i truppen när Laholms FK ska försöka besegra Malmö på bortaplan och ta klivet upp i division 2.
Bild: Roger Larsson Otto Nilsson har kommit tillbaka efter en fotskada och är med i truppen när Laholms FK ska försöka besegra Malmö på bortaplan och ta klivet upp i division 2.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden