Hallandsposten

Hallenius räddade poäng för Apoel i Europa League

Första matchen från start i höstens Europa League. Då gjorde Linus Hallenius sitt första mål i turneringe­n för Apoel – som fick nöja sig med 2–2 borta mot azeriska Karabach. Samtidigt fixade Manchester United 1–0 borta mot serbiska Partizan med Victor Nil

- TT

Linus Hallenius lämnade i somras allsvenska Gif Sundsvall för cypriotisk­a Apoel och var med och förde laget till gruppspele­t i Europa League. Där hade anfallaren bara gjort ett inhopp, men fanns med i startelvan i det viktiga bortamötet med Karabach i den tredje omgången.

Och Hallenius tackade genast för förtroende­t.

Strax före paus tryckte 30-åringen in 2–1-målet för gästerna när han snappade upp bollen efter en snopen försvarsmi­ss i hemmalaget. Det var Hallenius tredje mål sedan flytten, han har även gjort två mål i ligaspelet.

Men svenskens fullträff räckte inte till seger. I den 58:e minuten kvitterade hemmalaget­s brasilians­ke back Ailton till 2–2 och snuvade Hallenius på hjälteroll­en. Krysset innebär att hans Apoel fortfarand­e står utan seger och ligger sist i grupp A på en poäng. Spanska Sevilla leder på sex.

Samtidigt tog Manchester United, med svenske mittbacken Victor Nilsson Lindelöf på bänken, en 1–0-seger borta mot serbiska Partizan. Franske anfallsstj­ärnan Anthony Martial frälste Premier League-laget med ett straffmål före paus. United toppar grupp L på sju poäng, två poäng före nederländs­ka AZ Alkmaar och tre före Partizan.

Sam Larssons Feyenoord föll med 0–2 borta mot schweizisk­a Young Boys, medan Filip Helanders Rangers fick 1–1 borta mot Porto i samma grupp.

Även Mikael Lustigs Gent, tvåa i grupp I, kryssade borta mot ettan Wolfsburg, 2–2. Lustig spelade hela matchen för belgarna.

Tyska ligaledare­n Borussia Mönchengla­dbach, med svenske Oscar Wendt på bänken, spelade 1–1 borta mot Roma och ligger sist i grupp J på två poäng efter tre matcher. Roma leder gruppen på fem poäng.

?? Bild: Mats Andersson/tt/arkiv ?? Linus Hallenius (här i Sundsvalls tröja) räddade poäng åt Apoel i Europa League.
Bild: Mats Andersson/tt/arkiv Linus Hallenius (här i Sundsvalls tröja) räddade poäng åt Apoel i Europa League.