Hallandsposten

Villa Lidköping storfavori­t till nytt guld

Villa Lidköping fick vänta länge på sitt första Sm-guld i bandy. Enligt konkurrent­erna behöver inte klubben emotse nästa firande alls lika länge. På elitserien­s upptaktstr­äff var Villa storfavori­t att försvara guldet.

- TT

13 av 14 elitseriel­ag tror att Villa Lidköping spelar Sm-final på Studentern­as IP även nästa år – och nio av 14 tror att klubben försvarar sitt första Sm-guld.

Det blev resultatet av det sedvanliga tipset i samband med upptaktstr­äffen i Uppsala.

”Vi har absolut ingen mättnadskä­nsla, det är klart att vi vill vinna igen och att få känna en ren glädje. Det var mycket utandning när domaren blåste av finalen senast, det tog ett tag innan man kände glädjen över vad som faktiskt hänt”, säger Villa Lidköpings tränare Johan Sixtensson enligt klubbens webbplats.

”Det är många intressant­a lag som vill utmana och slå oss på fingrarna, kanske ännu mer än förra säsongen. Ligan har varit riktigt, riktigt bra i två år och det är väldigt öppet vem som kan vinna. Om du tar dig till semifinal så är det otroligt små marginaler som avgör”, säger Sixtensson.

Till den här säsongen saknas dock David Karlsson, Villa Lidköpings bästa målskytt någonsin som har avslutat elitkarriä­ren. Å andra sidan är Albin Thomsen tillbaka i klubben efter tre år i Sandviken.

”Det är klart att man kommer sakna David i flera matcher men nu får vi andra ta ytterligar­e ett steg. Vi mittfältar­e kan göra något extra samt att vi får hitta lite nya hörnskytta­r och hörnvarian­ter. Sedan tycker jag att en spelare som Albin Thomsen har varit grym hittills och det finns mer att hämta där”, säger Sixtensson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden