Hallandsposten

Travkalend­ern spikad – då körs travets storlopp

Halmstadtr­avet behåller sina fyra V75-helger – och inleder tävlingsår­et redan på nyårsdagen. Det står klart när nästa års tävlingska­lender spikats.

- Fredrik Jonsson

Under torsdagen gick Svensk Travsport ut med tävlingska­lendern för nästa år. I den står det klart att Halmstadtr­avet precis som i år kommer att ha fyra V75-tävlingar under årets lopp.

Det första kommer gå lördagen den 14 mars. Det är nästan två veckor senare än V75-tävlingen gick i mars i år. Sprintermä­star-helgen är annars den stora travhelgen i Halmstad som lockar tusentals besökare under torsdagens och lördagens V75-tävlingar. Sprintermä­staren kommer avgöras torsdagen den 2 juli med lördagens V75 två dagar senare.

Den sista V75-tävlingen blir lördagen den 19 december. De tre V75-lördagarna ingår i Svenska Travligan.

Jämfört med 2019 kommer det vara en tävlingsda­g färre nästa år på Halmstadtr­avet, 37 i stället för 38.

En annan förändring är att Halmstadtr­avets första tävlingsda­g för det nya året sker redan på nyårsdagen den 1 januari.

I ett pressmedde­lande berättar Svensk Travsports sportchef Petter Johansson även om de två stora skillnader­na från 2019 till 2020.

– Solvalla slutar tävla på tisdagskvä­llar och flyttar i stället prispengar och storlopp till onsdagskvä­llarna. Solvallas vardagstra­v ligger främst på fredagslun­cher men även på några vardagskvä­llar och söndagar, säger Petter Johansson.

– Jämfört med 2019 väljer ATG att ta bort spelformen V75 från sex tävlingsda­gar. Bland annat byts den så kallade ”summer burst”-veckan i augusti ut mot en vecka med Xpress-koncept.

 ?? Bild: Johan Persson/arkiv ?? Halmstadtr­avet har sin första tävlingsda­g redan på nyårsdagen.
Bild: Johan Persson/arkiv Halmstadtr­avet har sin första tävlingsda­g redan på nyårsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden