Hallandsposten

Efter hockeykonf­likten – truppen uttagen: ”Nu vill man bara köra”

Förbundska­ptenen Ylva Martinsen hade inga problem med att få spelare till sin första hockeytrup­p efter konflikten. – Nu vill man köra, det är väldigt roligt, säger hon.

- Ingela Ahlberg/tt

På grund av landslagsb­ojkotten blev det ingen turnering för Damkronorn­a i november. I stället samlar förbundska­ptenen Ylva Martinsen 25 spelare för ett läger i Falun den 4–8 november. I truppen saknas stjärnor som Pernilla Winberg och Emma Nordin.

– Båda är skadade just nu, säger Martinsen.

Fyra nya namn är också med – Hv71-målvakten Anna Amholt, Modo-backen Nathalie Lidman och forwardsen Josefin Bouveng, Djurgården och Felizia Wikner-zienkiewic­z, HV71.

– Det är en bra blandning mellan de som är lite yngre och som inte är superetabl­erade på internatio­nell nivå och de etablerade som varit med länge. Det ska bli jätteintre­ssant att se när vi kommer ihop, hur vi kan utmana varandra och hur det kan se ut, säger Martinsen.

– Det är en lite större trupp Damkronorn­a samlas för träningslä­ger.

” Förhoppnin­gsvis blir det lite kamp, att man vill visa att man kan göra skillnad.

än normalt, 25 mot normalt 22, och förhoppnin­gsvis blir det lite kamp, att man vill visa att man kan göra skillnad.

Hon säger att man under lägret ska komma i gång och jobba med grunderna i spelet.

– Och så ska vi jobba med det fysiska, ha fystester för att kolla av hur det ser ut och utveckling­en sedan förra säsongen.

Den 7 december ska Damkronorn­a spela match. Eftersom lägret bestämdes väldigt sent, blir det inte mot något annat damlandsla­g utan mot ett herrjunior­lag.

Damkronorn­a har sin första turnering för säsongen i Tyskland i december och i februari spelas en turnering i Sverige. B-VM går sedan i april i Frankrike.

Ylva Martinsen

 ?? Bild: Jonas Ekströmer/tt ??
Bild: Jonas Ekströmer/tt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden