Hallandsposten

Danny Saucedo tar sin show till Halmstad

Stor. Större. XXL. Så beskrivs Danny Saucedos show ”The run(a)way” som åker på Sverigetur­né i vår och kommer till Halmstad Arena lördag 14 mars.

- Per Kågström pk@hallandspo­sten.se 010-471 51 33

Showen ska gå på The Theatre i Göteborg under hösten, och där efter åker Danny Saucedo och hans vänner ut till 14 mindre svenska städer, som artisten varit med om att välja.

Och en av städerna är Halmstad.

– Jag gillar stan och alla summer vibes som finns där. Jag har flera vänner i Halmstad och försöker åka dit varje sommar, säger Danny när HP får tala med honom i telefon.

Du gillar summer vibes. Men nu kommer du hit mitt i mars, som inte brukar vara någon het månad i Halland.

– Ja, men det är i alla fall på våren. En annan anledning till att Danny har valt Halmstad är att arenan är tillräckli­gt stor. ”The Run(a) way” är den största produktion­en hittills för en artist i hans generation. Scenen har formen av en catwalk, som är 25 meter lång och sex meter bred. Danny har elva dansare med sig och showen är full av tekniska finesser.

Din producent Mikael Gordonsolf­ors kallar showen XXL.

– Ja, jag hade inte kunnat göra det här tidigare. Det har tagit 13 år att bygga upp en låtkatalog och tillräckli­gt med erfarenhet, säger Danny.

Han har fullt upp med repetition­er inför premiären på ”The Run(a) way” i Göteborg torsdag 31 oktober. Samma helg är han aktuell i TV4:S ”Så mycket bättre”.

– Ibland blir det så att allt kommer på en gång, säger Danny som bland annat möter Miss Li, Petter och Magnus Uggla i programmet.

Dessutom dyker Erik Segerstedt och Mattias Andréasson, Dannys kollegor från trion EMD, upp för en återföreni­ng.

– Det var jätterolig­t, säger Danny.

Var det väldigt annorlunda? Ni var i 20-årsåldern när ni turnerade ihop, nu är ni 30-årskrisare?

– Haha, det är sant. Men vi är fortfarand­e på topp. Erik och Mattias kommer även att märkas i ”The

” Jag hade inte kunnat göra det här tidigare. Det har tagit 13 år att bygga upp en låtkatalog och tillräckli­gt med erfarenhet.

danny Saucedo

Run(a)way)”, även om de kanske inte är med fysiskt.

Apropå att märkas, får vi se dig i Mello igen?

– Man ska aldrig säga aldrig. Om jag har rätt budskap och sång kanske jag ställer upp igen – men det blir inte till våren. Då är jag på turné.

 ??  ??
 ?? Bild: Mats Bäcker ?? danny Saucedo tar sin Xxl-show till Halmstad arena.
Bild: Mats Bäcker danny Saucedo tar sin Xxl-show till Halmstad arena.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden