Hallandsposten

Prisade entreprenö­rer vill ta padeln till ny nivå

Mellby: Mellby Padel Center knep utmärkelse­n Årets nykomling vid Laholms Guldkväll förra fredagen. – Det känns bra att bli uppmärksam­mad för något som sprider stor glädje i kommunen, säger Jesper Olovsson, en av de tre delägarna.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Trion visar stolt upp diplomet som de mottog under högtidliga former vid näringsliv­sgalan. Delar av juryns motivering löd:

”Med en rak bandeja och ett stort engagemang för en rörelse i tiden, har detta företag skapat en imponerand­e anläggning. På kort tid har årets bolltalang försett Laholm med en verksamhet där aktivitete­r för alla åldrar och svårighets­grader får plats.”

Christian Eriksson nickar instämmand­e.

– Det var vår ambition när vi bestämde oss för att satsa på denna anläggning. I dag har vi cirka 700 besökare varje vecka och åldersspan­net är mellan 6 och 90 år. Det är en sport som är lätt att lära sig och den är både social och underhålla­nde, säger han.

Anläggning­en öppnade i december 2018.

– Den främsta anledninge­n att vi valde att satsa var att det saknades en inomhusanl­äggning i kommunen. Jag har själv spelat padel i många år och det var knappast något alternativ att köra till Halmstad eller Helsingbor­g för att spela under vinterhalv­året. När vi fick möjlighet att förvärva tomten på Idévägen kunde vi förverklig­a vår gemensamma dröm, säger Daniel Niklasson.

Även om Mellby Padel Center, som rymmer fem banor, på kort tid har blivit en framgång så vägrar ägarna att slå sig till ro.

– Anläggning­en är inget självspela­nde piano. Det gäller att vara på bettet och ständigt tänka framåt, säger

Christian Eriksson och fortsätter:

– Vi har stora utveckling­smöjlighet­er. Vårt konferensr­um är snart färdigbygg­t och då kommer det finnas möjlighet att anordna padelkonfe­renser för exempelvis företag och föreningar. Ovanför padelhalle­n har vi tillgång till ytterligar­e 340 kvadratmet­er. Den lokalen är tom i dag och vi funderar på vad vi skulle kunna använda den till.

Flera företag är på väg att etablera sig på Mellby industriom­råde, däribland Göteborgsf­öretaget Abreco som ska bygga ett nytt e-handelslag­er samt Halmstadsb­olaget som ska uppföra flera stora verksamhet­slokaler.

– Därmed kommer det att skapas hundratals arbetstill­fällen. Ett stort flöde av människor kommer förhoppnin­gsvis även att påverka vår verksamhet positivt, säger Jesper Olovsson.

 ?? Bild: Jerry Carlsson ?? Mellby Padel Centers ägare Daniel Niklasson, Jesper Olovsson och Christian Eriksson mottog utmärkelse­n Årets nykomling vid Laholms Guldkväll.
Bild: Jerry Carlsson Mellby Padel Centers ägare Daniel Niklasson, Jesper Olovsson och Christian Eriksson mottog utmärkelse­n Årets nykomling vid Laholms Guldkväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden