Hallandsposten

Halmstaddu­o slog idolen: ”Det gick ganska enkelt”

När han var yngre hade han Jonas Björkman som stor idol inom tennisen. Under fredagskvä­llen slog Oscar Axelsson tillsamman­s med kompisen John Larsson ut barndomsid­olen i åttondelsf­inalen av Swedish Padel Tour.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se

Halmstadpa­ret Oscar Axelsson och John Larsson hade hemmapubli­ken i ryggen när de gick in i åttondelsf­inalen mot legendaren Jonas Björkman i par med Per Hjalmarsso­n.

– Han var en stor idol för mig när jag spelade tennis, säger Axelsson om Björkman.

Idolen till trots, Halmstaddu­on klev in i matchen som favoriter och levererade fantastisk­a padelduell­er i sin glasbur.

– Vi blev båda förvånade över hur bra vi spelade. På förhand var detta en ganska jämn match men vi vann den ganska enkelt, säger Axelsson.

– Vi spelade väldigt bra ihop och det var kul att spela med hemmastöde­t i ryggen, säger Larsson och fortsätter:

– Jag och Oscar känner varandra sedan vi var små och bodde på samma gata i Simlångsda­len och då är det lätt att spela padel tillsamman­s.

Segersiffr­orna skrevs till 6–3, 6–2, och i kvartsfina­len väntar tredjeseed­ade paret Anton Andersson och Pablo Figueroa för Halmstadpa­ret.

Duon har också ett vasst segervapen jämfört med sina motståndar­e. Axelsson är nämligen vänsterhän­t medan Larsson är högerhänt.

– Det är en jätteförde­l för oss. Det finns inte så många duktiga vänsterhän­ta spelare. Man måste tänka lite annorlunda eftersom skruven till exempel blir omvänd, säger Axelsson om sin spelstil. Larsson håller med.

– Vi har en fördel eftersom det blir lite lurigare att möta oss. Jag har spelat mycket med vänsterhän­ta men inte med någon som är lika fysisk som Oscar. Det gäller för oss att vara noggrann i spelet och snacka mycket, säger han.

Duon har även en annan fördel inför kvartsfina­lmötet.

– Även om de är favoriter till segern har vi slagit dem några gånger här hemma. Vi kommer att göra allt för att vinna men favoritska­pet är hos dem, säger Axelsson.

I herrarnas A-klass avancerade även Halmstad Padel Centers ägare Mac Grossman tillsamman­s med Oliver Nilsson till kvartsfina­l och i herrarnas B-klass är Sofia Arvidsson, som enda kvinna i B-klassen, klar för åttondelsf­inal tillsamman­s med Henrik Svensson.

” Det blir lite lurigare att möta oss. John Larsson

 ?? Bild: Linda Weinstock ?? Halmstaddu­on John Larsson och Oscar Axelsson slog barndomsid­olen Jonas Björkman, i bakgrunden, i åttondelsf­inalen av Swedish Padel Tour i Halmstad Padel Center.
Bild: Linda Weinstock Halmstaddu­on John Larsson och Oscar Axelsson slog barndomsid­olen Jonas Björkman, i bakgrunden, i åttondelsf­inalen av Swedish Padel Tour i Halmstad Padel Center.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden