Hallandsposten

HBK måste spara – avstår träningslä­ger utomlands

När Peter Larsson och Jesper Westerberg slutar räknar Magnus Haglund med att fylla en av luckorna internt. Samtidigt står det klart att HBK inte åker utomlands på träningslä­ger nästa år när man måste spara.

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Mot Brage gör Peter Larsson och Jesper Westerberg sin sista hemmamatch på Örjans vall innan de lägger skorna på hyllan efter säsongen.

När de två Hbk-veteranern­a slutar får Hbk-ledningen två luckor att fylla i försvarsli­njen till 2020. HBK:S manager Magnus Haglund räknar med att fylla en av platserna med en spelare från den egna klubben.

– En av de luckorna räknar jag med att vi fyller från de egna leden och kanske att vi rekryterar en. Det är ungefär det som både ekonomi och filosofi harmoniera­r med, säger Magnus Haglund.

Vet du redan vem internt?

– Vi har idéer om det, men är inte helt färdiga än.

HBK:S ordförande Pelle Nilsson har tidigare sagt i HP att HBK troligen måste spara lite mer än tolv miljoner kronor nästa år för att klara sig ekonomiskt.

Det innebär en mindre budget för fotbollen också.

– Det blir mindre pengar att röra sig med, mindre pengar att lägga på löner och vi kan inte åka på träningslä­ger. I alla fall inte utomlands, kanske inte alls, säger Haglund.

– Vissa saker kan vi inte göra helt enkelt, men vi ska göra allt vi kan för att utvecklas ändå.

Någon särskild summa att värva spelare finns inte heller.

– Vi är inte i en position att betala transfers. Vi har en total lönebudget som det gäller att flytta runt för att få den att gå ihop och den blir mindre än den varit. Vi får lyckas med konststyck­et att utvecklas men med betydligt mindre resurser.

Har ni tagit något beslut om Höskuldur Gunnlaugss­ons framtid?

– Nej, vi ska ha ett nytt samtal ganska snart, då tar vi beslut där.

 ?? Bild: Michael Erichsen/bildbyrån/arkiv ?? Hbk:s manager Magnus Haglund får mindre pengar att röra sig med inför nästa säsong.
Bild: Michael Erichsen/bildbyrån/arkiv Hbk:s manager Magnus Haglund får mindre pengar att röra sig med inför nästa säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden