Hallandsposten

Boman: ”Även om Varberg går upp så är HBK större”

Varbergs Bois kan bli klart för Allsvenska­n till helgen. Om det ska bli ett faktum krävs att Halmstads BK slår Brage samtidigt som Bois vinner. – Jag har inte tänkt på det alls om jag ska vara ärlig. Jag fokuserar på våra matcher, säger HBK:S Mikael Boman

- Stefan Johansson

Han gör nu sina andra sejour i Halmstads BK. Han kom till laget i somras och efter att ha varit lite matchoträn­ad i början känner han nu att han har kommit in i det bättre.

– Vi hade ju hoppats att vi skulle vara högre upp i tabellen och kämpat nu så här i slutet på säsongen, men det har gått bra mot slutet, säger Mikael Boman.

Kommande motståndar­e Brage har han inte så bra koll på än så länge. Han säger att de är ett bra lag annars hade de ju inte legat där de ligger i tabellen. Några motivation­sproblem ser han inte för HBK.

– Det är säsongens sista hemmamatch. Det ska bli kul att gå ut på Örjans vall och ge publiken en fin avslutning. Går resultaten vår väg så kan vi klättra några placeringa­r också. Vi är inne i ett bra stim med tre raka vinster.

Att en seger även skulle kunna hjälpa Varbergs Bois att säkra avancemang­et till Allsvenska­n är inget som Boman har funderat på.

– Jag har inte tänkt på det alls om jag ska vara ärlig. Jag fokuserar på våra matcher. Det vore kul för Bois om de tar klivet upp samtidigt är det roligt att ha dem i samma serie. De är ett gräslag och det är inte så lång resa, säger han och fortsätter:

– Men det finns ju egentligen ingen större rivalitet mellan HBK och Bois.

Vad betyder det för Halmstads BK om Varbergs Bois går upp i Allsvenska­n?

– Inte så mycket tänker jag. De har gjort en väldig bra säsong. De förtjänar att ligga där de ligger. Men även om de går upp så är HBK en större klubb än Bois, säger Mikael Boman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden