Hallandsposten

Rivera missar ny match – blir inte kvitt smärtan

I helgen reser Hylte/halmstads volleyboll­damer söderut för ett möte med Svedala i damernas elitserie. Med på resan finns nya passaren Wilma Rivera från Puerto Rico även om hon inte kommer att spela.

- Linda Weinstock

Det var inför matchen mot Lindesberg i den förra omgången som tanken var att Wilma Rivera skulle debutera för Hylte/halmstad.

Men passaren från Puerto Rico fick i stället åka till sjukhuset med bröstsmärt­or.

– Hon är inte bra än och har varken tränat eller spelat, säger Hylte/ Halmstads ordförande och sportchef Mårten Johansson.

Läkarna har inte kunnat hitta något medicinskt fel på Rivera.

– Men det är något som inte riktigt vill släppa och hon mår inte bra, säger Johansson.

Johansson för samtal med Rivera och förhoppnin­gen är att hon ska bli frisk.

– Jag har inte tänkt en sekund på om vi måste börja kika på någon annan spelare, jag vill inte tänka så ännu. Dessutom finns fortfarand­e Ainise Havili (amerikansk­a passaren som fick ett korttidsko­ntrakt

Amerikansk­a passaren Ainise Havili finns på plats i Halmstad om det skulle bli aktuellt för nya inhopp i Hylte/halmstads damlag. med Hylte/halmstad över de två inledande omgångarna innan Rivera kunde ansluta) här, säger han.

Dessutom meddelar Johansson att Hylte/halmstad har tackat nej till att delta i Öresundsli­gan denna säsongen. Damlaget vann turneringe­n 2017.

– Eftersom serien lades om denna säsongen känner vi inte längre behovet av att spela fler matcher. I fjol och året innan kände vi att det var låg intensitet i serien och behövde fler matcher, det behöver vi inte längre, säger Johansson.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden