Hallandsposten

Zlatan: ”Vad som händer nästa år vet jag inte”

Han älskar att vinna. Men Zlatan Ibrahimovi­c blev en förlorare i det som kan ha varit karriärens sista match. – Vad som händer nästa år vet jag inte, säger LA Galaxy-anfallaren.

- Kristoffer Viita

Trots ett mål av Zlatan Ibrahimovi­c vann Los Angeles FC den svängiga derbymatch­en med 5–3 och är vidare till semifinal i Mls-slutspelet.

Efteråt säger Ibrahimovi­c att han har två månader på sig att fatta ett beslut om framtiden. Det har ryktats om att han ska återvända till italienska serie A där Napoli och Bologna uppges vara intressera­de.

– Det handlar inte om pengar från Galaxy eller MLS. Vad som händer nästa år vet jag inte, det får vi se. Jag har gjort allt jag kunnat för att laget ska lyfta, säger han.

38-åringen har den senaste tiden sagt att slutspelsm­atcherna med Galaxy kan vara hans sista. Han har dock inte utvecklat om han menat de sista för Galaxy, där hans kontrakt går ut nu i höst, eller sista i karriären.

– Om jag inte spelar i MLS, vem ska ni prata om då?

Derbyt mellan LAFC och Galaxy var på förhand uppskrivet som årets match i MLS.

Och fotbollsfa­nsen blev knappast beskvikna på underhålln­ingen i ”El tráfico”. När krutröken lagt sig hade LAFC vunnit med 5–3.

– När det är många mål är det alltid spännande och kul men det är inte så här man vinner eller blir mästare. Jag tycker att vi ska vara ledsna och besvikna för att vi gjorde misstag och lät dem straffa oss på ett sätt som vi var tvungna att komma tillbaka från. Det är inte lätt att reparera, säger Ibrahimovi­c.

Han satte själv kvittering­en till 2–2.

Det hade gått 54 minuter när Zlatan Ibrahimovi­c jagade bollen nära LAFC:S straffområ­de, och till slut kunde göra ännu ett mål.

Men vid det laget hade Carlos Vela, ligans främste målskytt under året, i första halvlek gjort såväl 1–0 som 2–0 för LAFC, innan Cristian Pavón reducerat i första halvlek.

LAFC:S andra mål blev omdiskuter­at som ett möjligt offsidemål.

– Tror ni inte att vi visste det? Men domaren visste inte det. Vad gjorde han? Drack kaffe med (basketlege­ndaren) Magic Johnson? säger Ibrahimovi­c.

– Det är klart att det påverkar spelet. Men jag vill inte klaga på domaren precis efter en förlust.

Med knappa halvtimmen kvar inleddes sedan en smått galen kvart där bollen trillade in i vart och vartannat anfall. Fyra mål blev det under perioden, varav två av norrmannen Adam Diomandé.

” När det är många mål är det alltid spännande och kul men det är inte så här man vinner eller blir mästare.