Hallandsposten

Kändistrio­n var taggad inför premiären – HP tog tempen

Det osade premiär när kändisarna var här! I går slog Teatern upp portarna inför ”Thank you for the music” – en hyllning till Björn Ulvaeus och Benny Andersson av inga mindre än Kalle Moraeus, Gunilla Backman och Johan Boding. I april kommer showen tillbak

- Sara Öster so@hallandspo­sten.se 010-471 51 23

HP träffade trion med bara några timmar kvar till premiären, och vad händer egentligen när det snart är dags för ridån att gå upp?

– Vi soundcheck­ar och ser till så att kläderna är i ordning. Jag måste öva så mycket jag bara hinner, säger Kalle Moraeus och Johan Boding tar vid:

– Man tar in så mycket informatio­n inför en sådan här show, inte låtarna i sig, men allt runt om. Hur ska man stå, gå med mera.

Kalle Moraeus, denna prisbelönt­a speleman, är nära vän till Benny Andersson och även medlem i Bennys orkester BAO. Han har också synts i tv-rutan både som programled­are på SVT, men också som medverkand­e i olika program.

Gunilla Backman är musikaldro­ttningen själv. Hennes stora genombrott kom när hon spelade huvudrolle­n Donna i den svenska produktion­en av Mamma Mia! på Cirkus 2005–2007.

Vad betyder Björn och Benny för dig?

– Oj, extremt mycket. Den rollen blev mitt stora genombrott i Sverige kan man säga. Jag är verkligen superstolt över att få vara en del av det här. Jag tror inte ens att man riktigt har fattat det ännu.

Den tredje medlemmen Johan Boding sjunger allt från jazz, visor till rock och han har bland annat deltagit i SVT:S ”Så ska det låta” och ”Doobidoo”. På scen har trion med sig ett sjumannaba­nd under ledning av Johan Granström. Även artisterna Jenny Redenkvist och Linda Holberg är med för att hylla de svenska musikikone­rna.

Benny Andersson och Björn Ulvaeus har skrivit tillsamman­s sedan de inledde sitt låtskrivan­de tillsamman­s 1966. Enligt arrangören var Halmstad den stad som sålde slut på biljetter först, och inför en proppad salong bjöd trion bland annat på det bästa från BAO, Chess, Kristina från Duvemåla och ABBA.

– Det var väldigt svårt att välja ut vilka låtar som vi skulle ha med, vi var tvungna att vaska en massa bra, säger Kalle.

Vad betyder duons låtskatt för svenska folket tror ni?

– Såklart väldigt mycket, man får rysningar när man tänker på hur mycket bra som de har gjort, säger Kalle.

Den 1 april 2020 kommer showen tillbaka till Halmstads teater, och i skrivande stund finns ett fåtal biljetter kvar.

Högt tryck på biljettern­a – hur länge lever Björn och Bennys låtar vidare, tror ni?

– Jag är helt säker på att de kommer spelas på musiklekti­oner om 200 år, så pass är det, säger Kalle.

” Jag är verkligen superstolt över att få vara en del av det här.

Gunilla Backman

 ?? Bild: Sara Öster ?? På Halmstads teater träffade HP Johan Boding, Gunilla Backman och Kalle Moraeus inför den stora premiären ”Thank you for the music” – en hyllning till Björn Ulvaeus och Benny Andersson.
Bild: Sara Öster På Halmstads teater träffade HP Johan Boding, Gunilla Backman och Kalle Moraeus inför den stora premiären ”Thank you for the music” – en hyllning till Björn Ulvaeus och Benny Andersson.
 ?? Bild: Sara Öster ?? Turnébusse­n anlände Halmstad på fredag eftermidda­g.
Bild: Sara Öster Turnébusse­n anlände Halmstad på fredag eftermidda­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden