Hallandsposten

Fakta: Dramachefe­rna om sitt innehåll

-

Anna Croneman. Programche­f

• för drama och film på SVT:

”Vi brukar säga att vi jobbar med dubbla berättelse­r. Dels vad serien handlar om, själva storyn och dels vad den egentligen handlar om, temat. ’Vår tid är nu’ är en lyckad serie för oss. Den har blivit älskad av breda lager. Ett stort antal tittare behöver inte vara målet, men den serien har lyckats på många plan.”

Tesha Crawford. Director of internatio­nal originals Netflix Northern Europe:

”Vi vill ha passionera­de och tydliga perspektiv i våra historier och uppmuntrar våra upphovsper­soner att tänka utanför boxen. Vi älskar till exempel ’Kärlek och anarki’ av Lisa Langseth. Storyn känns så fräsch, den handlar inte om en kvinna som genomgår en kris vid en specifik ålder, utan snarare om hur hon navigerar i det liv som hon har byggt upp och hur hon utvecklar sin sexualitet och sitt självförtr­oende.

Josefine Tengblad. Dramachef på Bonnier Broadcasti­ng (TV4 och C More): ”Man märker att det lokala dramat är det som gör att tittarna hittar in till C More och fortsätter konsumera vårt innehåll”.

Filippa Wallestam. Chief content officer på Nordic Entertainm­ent Group (Viaplay och TV3):

”Vi är den ledande nordiska plattforme­n och det är en konkurrens­fördel jämfört med globala aktörer. Vi tror att det kommer att dröja ett tag innan de har 20 nordiska produktion­er per år. Det är kul att vi också ser ett ökat intresse från internatio­nella aktörer kring våra nordiska produktion­er. I Sverige har till exempel ’Älska mig’ sålts vidare till ABC i USA, och ’Heder’ har sålts till ett antal internatio­nella marknader.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden