Hallandsposten

Veteranern­as sista match på Örjans vall

Först avtackades trotjänarn­a Peter Larsson, 35, och Jesper Westerberg, 33, för lång och trogen tjänst. Sedan avgjorde Mikael Boman, 31, i den 90:e minuten. Det blev hemvändarn­as och veteranern­as eftermidda­g när Halmstads BK 3–2-besegrade IK Brage i säsong

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

Sport: Hbk-försvararn­a Peter Larsson och Jesper Westerberg lägger av efter säsongen och fick avsluta med seger mot Brage i trotjänarn­as sista match på Örjans vall.

– Att få avgöra i den 90:e minuten – det finns inget bättre, ler Boman efter mål i sin tredje match i rad, HBK:S fjärde raka där laget gjort tre mål och den femte segern på de sex senaste matcherna.

– Jag sa det till Magnus (manager Haglund) tidigare; Helvete också att säsongen snart är slut sett till hur bra vi är just nu.

Jodå, inte ens ett snöpligt 0–2underläge fick ett HBK, fullpumpat av självförtr­oende, ur balans.

– Vi börjar ju riktigt bra den första kvarten och så plötsligt som en blixt från klar himmel stod det 0–2, säger Boman och avser att Andreas Bengtssons drällande med bollen straffade sig när Robbin Sellin enkelt rullade in 0–1 (20) varpå Anton Lundin bara dryga minuten därpå tryckte in 0–2 sedan Hbk-försvaret stått och tittat på efter att Malkolm Nilsson först hade parerat Jonathan Morsays friläge.

HBK:S fina öppning kom av sig. Men bara tillfällig­t. För efter ett mönsteranf­all, där Andreas Bengtsson lämnade över bollen till Erik Ahlstrand som med en genialisk liten touch friställde Rasmus Wiedesheim-paul på kanten kunde denne sedan spela in till Thomas Boakye som styrde in 1–2 (32).

Och bara två minuter senare var det kvitterat när Rasmus Wiedesheim-paul fick dubbla chanser mot Peter Rosendal i Brage-målet och till slut lyckades trycka in bollen.

– Jag fick retur på mitt eget skott och såg luckan. Annars var det väl

ingen spelmässig­t bra match för min del, men då är det ju ändå en styrka att vara med i målprotoko­llet och spela fram till ett, säger Rasmus om sitt 18:e mål för säsongen som förde upp hon om till delad skytteliga­ledning ihop med Erik Björndahl, Degerfors.

I andra halvlek var Brage – på jakt efter den allsvenska platsen – länge väl så bra som hemmalaget och hade också inlednings­vis de vassaste chanserna. Dels när Jonathan Morsay helt fri sköt i burgaveln (51), dels när Seth Hellberg fintade sig till drömläge men då valde att – passa (60).

I stället tog HBK över taktpinnen sista kvarten. Mikael Boman sköt in sig med ett tungt pressat skott mot Peter Rosendal och fick sedan se sitt avslut, via en Brage-spelare, ta i stolpen (84) innan det lyckliga slutet när han på Andreas ”Ante G” Johanssons perfekta inspel i andravågen efter en hörna kunde springa in med 3–2-målet.

– Jag tycker att det är starkt av oss att trumma på trots att vi inte har så mycket att spela för. Men vi har blivit bättre ju längre serien har gått, vilket vi tar med oss in i nästa säsong. Precis som jag. Jag var aldrig särskilt oroad utan visste att det skulle lossna så småningom. Jag kom ju från en period i Danmark där jag först var skadad i fyra månader och sedan mest spelade

U21-matcher. Så det fick ta sin tid, säger Mikael som efter målet byttes ut mot Peter Larsson som fick sina sista minuter på Örjans vall.

– Det blev ju en perfekt regisserad avslutning. Jag var redo att hoppa in och när vi då gör mål blir det en fembacksli­nje där vi ändå ska försvara oss, ler Peter och medger att det var speciellt att kliva in på Örjans valls gräsmatta en sista gång.

Jesper Westerberg håller med: – Det är klart att det var. Samtidigt måste man stänga av för att inte tappa fokus, det finns inget utrymme för att njuta ordentligt.

– Men det skönt att vi vinner och gör en sån avslutning på säsongen. Bättre sent än aldrig för kan vi vinna mot Syrianska och gå rent resten skulle det vara det bästa som kan hända klubben inför nästa säsong.

På söndag, borta mot Syrianska i Södertälje, är det slut på riktigt för Jesper och Peter.

Jag sa det till Magnus (manager Haglund) tidigare; Helvete också att säsongen snart är slut sett till hur bra vi är just nu.

Mikael Boman, Halmstads BK

 ??  ??
 ??  ?? Målskytt för tredje matchen i rad. Mikael Boman har kommit i gång med målskyttet, även om han väntade med segermålet till den 90:e minuten mot ett frustrerat Brage.
Målskytt för tredje matchen i rad. Mikael Boman har kommit i gång med målskyttet, även om han väntade med segermålet till den 90:e minuten mot ett frustrerat Brage.
 ?? Bild: Johan Persson ??
Bild: Johan Persson
 ??  ?? Sista gången på Örjans valls gräsmatta 2: Hbk-högerbacke­n Jesper Westerberg (i mitten) kramas om av Peter Larsson (15 som också lämnar) och Joel Allansson.
Sista gången på Örjans valls gräsmatta 2: Hbk-högerbacke­n Jesper Westerberg (i mitten) kramas om av Peter Larsson (15 som också lämnar) och Joel Allansson.
 ??  ?? Sista gången på Örjans valls gräsmatta 1: Hbk-mittbacken Peter Larsson med dottern Hailey i famnen kramas om av Malcolm Nilsson.
Sista gången på Örjans valls gräsmatta 1: Hbk-mittbacken Peter Larsson med dottern Hailey i famnen kramas om av Malcolm Nilsson.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden