Hallandsposten

Begravning­ar

-

I S:ta Gertruds kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Iréne Bengtsson, Laholm. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Per Gunnar Petersson på orgeln Air av J. S. Bach. Därefter sjöng solisten Malin Olsson Jag har hört om en stad av L. Lithell. Officiant var Prost Dan Hagung. Innan avslutning­smusiken sjöng solisten Eva Cassidys version av Over the Rainbow. Som avslutning­smusik spelade Per Gunnar Gammal fäbodpsalm av O. Lindberg. Kistan bars under klockringn­ing ut för gravsättni­ng där släkt och vänner vid graven tog ett sista farväl.

I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Elsa Karlsson, Halmstad. Akten inleddes med att musikdirek­tör Göran Persson spelade Jag har hört om en stad. Officiant var komministe­r Nils Juelsson. När kistan bars ut ur kyrkan spelades En stund på jorden av L. Pourkarim. Vid graven tog barnen med familjer samt övrig släkt och vänner ett sista farväl.

I S:ta Gertruds kapell i Laholm har en borgerlig begravning­sceremoni för Göran

Olofsson, Östra Karup ägt rum. Ceremonin inleddes med att vi lyssnade till If I Could Turn Back Time med Cher. Officiant var Malin Olsson som hälsade alla varmt välkomna i tal och toner och läste dikten Till vår älskade Pappa! som barnen hade skrivit till Göran. Vi lyssnade till Unchained Melody och Viva Las Vegas med E. Presley samt When I get Where I’m Going med D. Parton/b. Paisley. Malin läste livsberätt­elsen kring Görans liv samt överlåtels­e. Släkt och vänner tog vid kistan ett sista farväl. Under avskedet spelades

I Will Always Love You med D. Parton och My old Man med Zac Brown Band. Malin avslutade ceremonin med att läsa dikten Ta hand om varandra och vi lämnade kapellet till tonerna av The Good, The Bad And The Ugly med E. Morricone.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden